Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agglomeraties met behulp van 'wervelbed'

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Agglomeraties met behulp van 'wervelbed'

De industrie gebruikt veel agglomeraten oftewel korrels van aaneengeplakte poederdeeltjes. Toepassingen vindt men bijvoorbeeld in gedroogde soep en wasmiddelen, maar ook in farmaceutische producten, zoals de anti-conceptiepil. Korreltjes voorkomen dat een poeder gaat stuiven, maken het doseren gemakkelijker en gaan het 'ontmengen' van een poedermengsel tegen. Juist in de farmaceutische industrie is belangrijk dat de kwaliteit van agglomeraten goed gedefinieerd en constant is. Agglomereren gebeurt door het poeder te bevochtigen, waardoor de deeltjes aan elkaar gaan plakken. Dit proces vindt plaats op een 'wervelbed'. Dat is een container met een rooster waarop ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie