Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Effect borstsparende behandeling op vrouwen met borstkanker

Datum nieuwsfeit: 15-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Breast conserving therapy for ductal carcinoma in situ
Datum vrijdag 15-09-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. N. Bijker

Promotor prof. dr. J.A. van Dongen

Bijker bestudeerde het effect van een borstsparende behandeling bij vrouwen met nog niet uitgezaaide borstkanker. Nadeel van deze therapie is dat kwaadaardige cellen in het mammaweefsel kunnen achterblijven en dan soms uitgroeien tot een nieuwe tumor, of zich kunnen uitzaaien in de rest van het lichaam. Nabehandeling met radiotherapie reduceert de kans daarop, maar of deze behandeling op de lange termijn effect heeft op de overleving is niet bekend. Als de snijvlakken van de borstsparende ingreep nog tumorresten bevatten, is dat een belangrijke risicofactor voor het ontstaan van nieuwe lokale tumoren. Bijker benadrukt dan ook het belang van een complete lokale uitsnijding.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie