Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie 'Palet van de Zak' in Zak van Zuid-Beveland

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
‘Palet van de Zak'
Een volle dag genieten van het resultaat van een eendrachtig samengaan van natuur, landbouw en recreatie in het ‘Waardevol Cultuurlandschap Zak van Zuid-Beveland'
InformatieJ.M.Leendertse, secretariaat WCL
Telefoon0113-238465
InformatieAd Schuurbiers, projectcoördinator
Telefoon0113-271253
E-mailadschuurbiers@hmo-advies.nl

In de manifestatie ‘Palet van de Zak' presenteren de samenwerkende instanties verenigd in het ‘Waardevol Cultuurlandschap (WCL) Zak van Zuid-Beveland' op zaterdag 16 september 2000 het resultaat van hun zes jarige samenwerking. Deze manifestatie zal plaatsvinden in het gebied rondom de Zwaakse Weel, tussen 's Gravenpolder en Kwadendamme. Voor deze plek is gekozen vanwege het fascinerende landschap, de gunstige ligging en de concentratie van WCL projecten.

De ‘Zak van Zuid-Beveland' is niet alleen uniek vanwege zijn landschappelijke en natuurlijke schoonheid, maar ook omdat in deze streek bevolking, (agrarische) bedrijven, (natuur) organisaties, de recreatieve sector, de gemeente Borsele, de provincie Zeeland en het Waterschap ‘Zeeuwse Eilanden' nauw samenwerken om die schoonheid in stand te houden en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame landbouw en leefbaarheid van het platteland.

Kenmerk van het WCL project is de integrale aanpak, waarbij mensen, bedrijven en organisaties in deze streek gezamenlijk plannen maken voor de ecologische en economische verbetering van de streek en die plannen ook tot uitvoering brengen.

Door de realisatie van die vele goede ideeën binnen die unieke samenwerking is de ‘Zak van Zuid-Beveland' de afgelopen jaren nog mooier en economisch sterker geworden. De eigen bevolking vaart er wel bij, maar het resultaat geeft ook toeristische en recreatieve mogelijkheden. Het Waardevol Cultuurlandschap ‘Zak van Zuid-Beveland' is mede daardoor van èn voor de streek.

De manifestatie wordt gepresenteerd als een kleurrijk palet van waaruit eenieder zijn beleving kan samenstellen. Bevolking en bezoekers kunnen op eigen wijze de manifestatie beleven of ondergaan als toeschouwer, als genieter, als deskundige of als actieve deelnemer. Op een tiental locaties worden onderdelen van het ‘schilderij' getoond en zijn ondernemers en deskundigen aanwezig om informatie te verschaffen of van persoonlijk commentaar te voorzien.

Het ‘Palet van de Zak' geeft toegang tot talloze voorbeeldprojecten op het gebied van natuur en landschap, zoals bloemdijken, natuurbeheer, ontwikkelingen op het gebied van weg en dijkbeplanting en restauratie van kreken en welen. Het laat de voortgang zien in landbouw en veeteelt, zoals nieuwe milieubewuste teelten, milieuvriendelijker apparatuur voor gewasbescherming en voedingsstoffen. Cultuur en historie is er op het gebied van restauratie van Zeeuwse boerderijen, monumentale schuren en streekeigen erven en u kunt er kennismaken met vee uit vroeger tijden, of vee dat goed gedijt in het Zeeuws landschap, met klinkende namen als de Zeeuwse witrik of de Schotse hooglander.

Toeristische attracties presenteren zich o.a. met open tuinen en een unieke vlinderkas. Dat alles rijkelijk gelardeerd met culturele activiteiten, folklore, culinaire stops en muziek. De stoomtrein Goes-Borsele zorgt voor extra treinen en binnen het gebied zijn fiets, huifkar en de eigen benenwagen milieuvriendelijke vervoerswijzen. Al wie de dag bezoekt zal ‘beleven' hoe vitaal het platteland in dit prachtige WCL gebied is.

EXTRA:
Tijdens deze manifestatie zal de ZLTO Borsele het startsein geven voor de ‘Week van het Platteland'. De organisatie van de landelijke voetpadendagen, eveneens gepland op 16 september, start met twee wandelroutes om, door en over de Zwake en (speciaal opengestelde)dijken vanaf deze manifestatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie