Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demo Jan Lammers en zijn Le Mans-winnende Jaguar

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

Demo Lammers en zijn Le Mans-winnende Jaguar

7 September 2000 - Op het Circuit Park Zandvoort vindt op 16 en 17 september 2000 het zevende British Race Festival plaats. Traditiegetrouw zullen vele historische raceklassen uit binnen- en buitenland hun opwachting maken tijdens dit door de Historische Auto Ren Club (HARC) en het Circuit Park Zandvoort georganiseerde evenement. Een van de hoogtepunten van het weekeinde wordt de demonstratie van Jan Lammers en de Jaguar XJR-9 waarmee hij in 1988 de 24 uren van Le Mans won. Deze demonstratie is mogelijk gemaakt door Jaguar Nederland, de hoofdsponsor van het evenement.

Het voorlopige tijdschema van het British Race Festival telt maar liefst negen races. Alle Nederlandse raceklassen zullen in actie komen. Een speciale hoofdrol is hierbij weggelegd voor het Vredestein NK Historische Toerwagens & GT's, aangezien Vredestein naast naamgever van deze raceklasse ook sponsor van het British Race Festival is. De Historische Monoposto's is de enige formulewagenklasse tijdens het evenement. De MG Competitions is als enige echt Britse klasse binnen de HARC-gelederen natuurlijk van de partij, de klasse Youngtimers komt ook in actie.

De internationale klassen Team TR Challenge en Triumph Competition en een veld vol Morgans behoren allemaal tot de vaste deelnemers aan het British Race Festival. De Team TR Challenge toont een mooi overzicht van enkele decennia van het merk Triumph, met aan de start modellen vanaf de TR3 tot en met de TR7 V8 en enkele Triumph Spitfires. De Triumph Competition om de Orwell Cup is een voornamelijk Duits veld met niet alleen Triumphs aan de start, maar ook auto's van de merken Marcos, MG, Morgan en TVR. Het startveld met Morgans wordt gedomineerd door klassieke modellen als de Morgan +4 en de Morgan +8.

Tijdens het British Race Festival valt er traditiegetrouw naast de baan net zo veel te genieten als op het circuit. Zo zullen zo goed als alle Britse merkenclubs naar het circuit komen met hun mooiste auto's en hun informatiestands. Natuurlijk zal een Concours d'Elegance niet ontbreken. Het publiek kan op zondagochtend meerijden over het circuit met diverse Engelse auto's.

Op zaterdag 16 september worden de tijdtrainingen verreden, op zondag 17 september begint het Concours d'Elegance om tien uur. De eerste race gaat zondag om half twaalf van start.

De toegangsprijs voor het hele weekeinde bedraagt 55 gulden voor het duinterrein en het rennerskwartier. Een dagkaart voor het gehele gebied kost 35 gulden. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, betalen de helft van genoemde bedragen. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Ticketbox kantoren. Bel voor het dichtstbijzijnde verkoopadres 0900-9393.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie