Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beroemde Jaguar XJR-9 Le Mans-racewagen op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Beroemde Jaguar XJR-9 Le Mans-racewagen op Zandvoort 26-7-00 11:33:00.
Circuit Park Zandvoort staat op 16 en 17 september volledig in het teken van sportieve Engelse auto's. De grootste nadruk zal echter liggen op Jaguar. Jaguar Nederland is namelijk hoofdsponsor van het British Race Festival 2000. En dat betekent veel British Racing Green en meer kwaliteit en dynamiek dan ooit. Inclusief Formule 1 'Pitspost'-presentaties door Olav Mol rond de Jaguar R1 Formule 1
-wagen, demonstraties van beroemde klassieke Jaguar-racewagens, aanwezigheid van de nieuwste modeljaar 2001 Jaguars en Daimlers, races, een Concours d'Elegance en presentaties van merkenclubs.
De naam geeft al aan dat tijdens het British Race Festival alles draait om Engelse auto's. In de races, in het Concours en in de presentaties van de vele Britse merken uit de autohistorie. De organisatie van het evenement is in handen van Circuit Park Zandvoort en de Historische Auto Ren Club (HARC), in nauwe samenwerking met Jaguar Nederland C.V. dat optreedt als hoofdsponsor. Gezamenlijk willen de organisatoren een weekend neerzetten, dat liefhebbers van auto's en autosport, maar ook hun in auto's wellicht minder geïnteresseerde familieleden, veel te bieden heeft. Het accent ligt daarbij op de zondag; de zaterdag wordt vooral benut voor trainingen en een enkele race.

De wereld van Jaguar
Jaguar Nederland manifesteert zich op Rennerskwartier 1 (Shell Paddock) nabij de Tarzanbocht met 'de wereld van Jaguar'. In een voor iedereen toegankelijke grote tent is onder meer de Jaguar R1 Formule 1
- racewagen van Jaguar Racing te bewonderen. Op zondag vinden er autosportpresentaties plaats, de zogeheten Pitspost, door de welbespraakte Formule 1 -verslaggever Olav Mol, die ook interviews zal houden met de aanwezige coureurs, inclusief Jan Lammers. Het publiek kan hierbij actief meedoen.

Demonstratie door Jan Lammers
Voor de tent zijn de nieuwste Jaguar en Daimler-modellen te bewonderen, inclusief de spectaculaire nieuwe Jaguar XKR Silverstone en de mooiste modellen uit Jaguar's beroemde historie. Denk daarbij aan de beroemde D-type-racewagen, de klassieke XK- en E-type-modellen en... de beroemde Jaguar XJR-9-racewagen nr. 22 die met veel succes aan Le Mans 1988 deelnam. Deze auto zal ook een aantal ongetwijfeld oorverdovende en adembenemende demonstratieronden afleggen, bestuurd door coureur Jan Lammers die in een Jaguar XJR-9 de 24-uursrace van Le Mans op zijn naam bracht. Niet alleen het weerzien van de bekroonde rijder met het type auto dat de overwinning mogelijk maakte zal bijzonder zijn; de snelheid waartoe de XJR-9 in staat is, brengt het publiek zonder twijfel op de banken.

Voor iedereen iets om van te genieten
In en bij het pitsgebouw zijn er stands met Britse producten, modelauto's, boeken et cetera, evenals een presentatie door de Jaguar Daimler Club Holland. Hier vindt ook het Concours d'Elegance plaats. Omdat veel leden van de Jaguar Owners Club (toegankelijk voor iedereen die een Jaguar of Daimler met een Nederlands kenteken bezit) een kijkje zullen nemen op het British Race Festival, wordt een groot aantal verschillende Jaguar-modellen verwacht. Een wandeling langs de parkeerterreinen op en rond het circuit is dan ook alleen al een bezoek aan Zandvoort waard!

Op zondag 17 september begint het programma om 10.00 uur, met presentaties door merkenclubs op Paddock 2. Om 11.30 uur start de eerste race. Totaal staan er voor de zondag 8 races in de planning, waarbij natuurlijk ook historische Jaguars van start gaan. Om 14.10 uur is er een demonstratie van ruim een half uur, verzorgd door Jaguar Nederland, inclusief de niet-te-missen rondes van de Jaguar XJR-9. Tegen 18.00 uur valt voor de laatste keer de zwart-wit geblokte finishvlag. Het belooft nu al een van de meest populaire weekends van dit jaar op Circuit Park Zandvoort te worden. En gezien de prominente aanwezigheid van Jaguar is het zeker het mooiste weekend!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie