Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openingsmanifestatie Week van het Platteland in Drachten

Datum nieuwsfeit: 16-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Wandelen tijdens Week vh Platteland (17-8-00)

De Week van het Platteland vindt dit jaar plaats in de derde week van september. Drachten is één van de Nederlandse steden waar zaterdag 16 september een grote openingsmanifestatie is (de andere plaatsen zijn: Emmen, Zwolle, Arnhem, Almere, Utrecht, Alkmaar, Middelburg, Tilburg en Maastricht), onder het motto Proef het panorama. Dit is een levend kunstwerk waarbij het publiek letterlijk en figuurlijk kan proeven van het platteland.
In Drachten wordt deze openingsmanifestatie gehouden tussen 11 en 16 uur op het Kiryat Onoplein.

Er is tijdens deze week van alles te doen: van kalfjes voeren op de boerderij tot wandelen langs oude onverharde paden. Boeren en tuinders heten het publiek welkom. En zon honderd organisaties op het gebied van wandelen, recreatie, natuur en land- en tuinbouw organiseren meer dan 250 wandelingen over 107 onbekende boerenlandroutes in Nederland. Het is de eerste keer dat de Voetpadendagen (in de weekeinden van 16/17 september en 23/24 september) tegelijk worden gehouden met de Week van het Platteland.

De programmakrant (20 paginas weekeindformaat) is gratis af te halen o.a. bij de VVV, de Rabobanken en bij de publieksbalie in het gemeentehuis.
Hierin staat alle activiteiten plus de wandelingen die men kan maken. In onze gemeente organiseert NLTO in samenwerking met Fryske Gea op zaterdag 16 september een wandeling bij De Veenhoop, met tweemaal een overtocht per pont. De totale afstand is 10 kilometer. U kunt starten tussen 10 en 14 uur bij It Polderhûs.

Kijk ook op www.platteland.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie