Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Wereldmuziekband presenteert eerste CD

Datum nieuwsfeit: 17-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- - - PERSBERICHT - - -

Nieuwe Wereldmuziekband presenteert eerste CD

Op zondag 17 september vanaf 20.00 uur presenteert Terre d'Oru, toonaangevend in de Nederlandse wereldmuziek-crossover, haar eerste CD 'Expedition' in de Vrije Akademie Delft en Grand Café Verderop. Bijzonder aan Terre d'Oru is dat de muziek zich niet op één bepaalde stijl richt of uit één continent komt, maar van over de hele wereld. Op 'Expedition' staat muziek uit India, Turkije, Cuba en Suriname, Oceanië, Afrika, en ook uit Europa; uit Corsica. De toegang is gratis.

De band is ontstaan uit het wereldmuziekproject Exchange, in 1998 opgezet door het Kunstgebouw, werkend met geld van de Provincie Zuid-Holland. Voor Terre d'Oru werd dit geld met name ingezet om de band te coachen in de verschillende stijlen. Diverse specialisten in onder meer latijns-amerikaanse muziek, hindi-pop en turkse muziek hebben voor deze band de basis gelegd voor wat is opgebloeid op de CD 'Expedition'.

Zeven muzikanten met zeer uiteenlopende muzikale achtergronden hebben elkaar gevonden in het idee dat muziek alle grenzen, alle beperkingen doet verdwijnen. Een mooi liedje is een mooi liedje, waar ter wereld ook geschreven. De muziek op 'Expedition' laat dat horen; in alle delen van deze wereld wordt muziek gemaakt; overal ter wereld houden mensen er van om te dansen.
'Terre d'Oru' is corsicaans voor 'de gouden aarde', genoemd naar de song 'Fields of Gold' van Sting. De CD 'Expedition' is voor, tijdens en na het concert verkrijgbaar.

Meer info m.b.t. dit persbericht, Terre d'Oru en de CD-presentatie van 17 september a.s. bij Joia Stoutjesdijk; tel. 06 53552342

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie