Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeelandbrug afgesloten wegens asfalteringswerken

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland


Voortgang werkzaamheden Zeelandbrug

De reconstructie van de Zeelandbrug verloopt vlot. De betonnen voertuigkeringen of barriers staan een maand eerder op de brug dan in de planning was voorzien. Vooral door de gunstige weersomstandigheden kon vlot en doelmatig worden doorgewerkt.
De barriers worden nu verder afgewerkt, waarbij kan worden volstaan met een kleinere ploeg mensen dan tot nu toe werd ingezet. Op de gedeelten van de brug waar het asfalt al is opgebroken, zijn de stalen rij-ijzers van de voegovergangen verwijderd om aangepast te kunnen worden. Ook worden daar reparaties uitgevoerd aan het onderliggende beton.
Daarom blijven de verkeersmaatregelen van kracht: een snelheidsbeperking voor auto's en motoren van 50 kilometer per uur en een inhaalverbod in verband met de beperkte breedte van de rijstroken. Bovendien is de leuning, die normaal langs het fietspad staat, voor auto's minder stevig dan de vangrail, zoals die voor de reconstructie langs de hoofdrijbaan stond.
Voor brommers en fietsers blijft de brug gesloten. Voor hen rijdt volgens een dienstregeling een busje, dat de fietsen en kleine brommers over de brug brengt, terwijl hun berijders van het openbaar vervoer gebruik maken.
Tijdens de asfalteringswerken, die van 18 september tot en met 9 oktober duren, is de Zeelandbrug voor alle verkeer afgesloten. Als alternatieve route moet dan gekozen worden voor de weg over de stormvoedkering. Doordat het ziekenhuis van Goes voor inwoners van Schouwen-Duiveland dan lastig is te bereiken, wordt in die periode een extra ambulance ingezet op het voormalige eiland en wordt de chirurgische dienstverlening in het ziekenhuis van Zierikzee tot 24 uur per dag uitgebreid; in normale omstandigheden is die beschikbaar op werkdagen van negen uur 's morgens tot vijf uur 's middags. Het totale werk aan de brug duurt tot 1 november. Dinsdag 10 oktober treedt de huidige beperkte toegang tot de Zeelandbrug opnieuw in werking. Woensdag 1 november wordt de brug weer volledig in gebruik genomen.

11 augustus 2000, mw, J.C. van Nieuwebhuijze, tel. 0118-631402, nr. 68/2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie