Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Win een werkbezoek met minister Zalm van Financien

Datum nieuwsfeit: 18-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: WIN EEN WERKBEZOEK MET MINISTER ZALMPersberichtnr.

00/183

Den Haag

8 september 2000

WIN EEN WERKBEZOEK MET MINISTER ZALM

Wie de 10 vragen van de Miljoenennota-quiz goed weet te beantwoorden, maakt kans op een werkbezoek met minister Zalm aan de drukkerij van de euro-bankbiljetten. De quiz staat vanaf maandag 18 september op de Internetsite van het ministerie van Financiën en moet vóór dinsdag 19 september drie uur zijn ingevuld. De vragen hebben betrekking op Prinsjesdag en de Miljoenennota. Voor het beantwoorden is soms een beetje economische kennis of gewoon gezond verstand nodig. Maar een groot deel van de antwoorden is te vinden in een achttal fotorondleiding die vanaf maandag 11 september dagelijks op de site verschijnen. Het Internetproject wordt op Prinsjesdag afgesloten met een live videochat met minister Zalm van 17.00 tot 18.00 uur. Hij zal dan zelf bekend maken wie met hem op werkbezoek gaat.

Op maandag 11 september is de eerste fotorondleiding op de site van Financiën te zien. Een week lang wordt er dagelijks een nieuwe rondleiding aan de site toegevoegd. Zo ontstaat een verhaal van acht fotorondleidingen die betrekking hebben op Prinsjesdag en de Miljoenennota. Er kan een kijkje worden genomen achter de schermen van de Miljoenennota, wie doet wat en wat doet de minister. Er kan een bezoekje worden gebracht aan de kamer van de minister. Er wordt een journalist gevolgd bij het schrijven van een artikel. En natuurlijk ontbreken de koffertjes en de Ridderzaal niet.

Op Prinsjesdag kan worden gechat met minister Zalm van 17.00 tot 18.00 uur. Alle brandende vragen over geld en economie kunnen dan worden gesteld. De minister geeft zelf rechtstreeks antwoord in een live videochat. Wat nodig om de is om de videochet te kunnen volgen staat op het volgende adres:

www.minfin.nl/miljoenennota2001

De speciale jongerensite wordt weer helemaal up to date gemaakt, met natuurlijk de nieuwste cijfers, en ook een nieuw stripfiguur. Vanaf 19 september geeft die een rondleiding door de wondere wereld van Prinsjesdag. Het adres is: www.minfin.nl/jongeren

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie