Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zitting Kindergemeenteraad in Ede

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede


- zaterdag 23 september -

'Kindergemeenteraad' in Ede

Op de Gemeentedag, die zaterdag 23 september 2000 wordt gehouden in en rond het gemeentehuis in Ede - start om 15.00 uur in de raadzaal een 'Kindergemeenteraad'. Dit onderdeel van de Gemeentedag organiseert de gemeente in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

Ruim 30 Edese kinderen van 11 en 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. Omdat veel kinderen momenteel op vakantie zijn, werft de gemeente volgende week de kindergemeenteraadsleden onder de deelnemers van het Kinderdorp Bennekom. Deze kinderen krijgen na afloop van de eerste dag een vel gekleurde flyer mee naar huis en kunnen die de volgende dag 's middags weer inleveren bij de gemeente Ede-stand op het Kinderdorpterrein.

Openbare vergadering

Burgemeester Blanken zal de openbare vergadering als voorzitter leiden. De kindergemeenteraadsleden voelen de volwassen gemeenteraadsleden aan de tand over allerlei zaken waarin zij geïnteresseerd zijn. Speciale aandacht besteden de kinderen aan griezelige of onveilige plekken en wat je hieraan zou kunnen doen. Ze leggen hun wensen en opmerkingen voor aan de echte gemeenteraad. Hierop krijgen ze een officiële reactie.

Training

Voorafgaand aan de confrontatie met de lokale politici volgen de kindergemeenteraadsleden op woensdagmiddag 6 en 20 september een kort trainingsprogramma, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de echte vergadering

Wil jij ook meedoen?

Als je niet op vakantie bent en niet deelneemt aan het Kinderdorp in Bennekom en toch dolgraag wil meedoen aan de 'Kindergemeenteraad', vul dan onderstaande bon in en stuur hem voor vrijdag 18 augustus op naar: Gemeentehuis Ede, afdeling Communicatie, Antwoord-nummer 40, 6710 VB Ede (je hoeft geen postzegel te plakken).

Als je uitgekozen wordt, krijg je van tevoren een officiële uitnodiging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie