Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hedy d'Ancona reikt eerste Gouden Geranium uit

Datum nieuwsfeit: 23-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ANBO

Persberichten - Sociale Participatie

Utrecht, 24-08-2000

Hedy d'Ancona reikt eerste Gouden Geranium uit

Op zaterdag 23 september wordt tijdens de live uitzending van De Tijd van je Leven vanaf de 50+ beurs in Utrecht. (Radio 5, 12.05 -12.55) de eerste Gouden Geranium uitgereikt door Hedy d'Ancona, voorzitter van het Nationaal Comité Dag van de Ouderen.
Op verzoek van het AVRO-radioprogramma De Tijd van je Leven, de ANBO, de bond voor 50-plussers en het Nationaal Comité Dag van de Ouderen hebben jong en oud de afgelopen maanden 'mensen en media anders bekeken'. Hoe presenteren mensen en media (print, audio-visueel, reclame) 50-plussers en hoe gaan zij om met oud en ouder worden? Goede en slechte voorbeelden zijn genoteerd, geïnventariseerd en geëvalueerd, met als resultaat vijftien nominaties van opmerkelijke mensen en media-uitingen. Zij komen in aanmerking voor de nieuwe publieksprijs de VoorBEELDing.

Genomineerd in de categorie Media Positief zijn onder andere de Bertolli tv-reclame met picknickende, voetballende en touwtrekkende senioren en de Rabobank over pensioenrechten. In de categorie Mens Positief gaat de strijd tussen onder meer oud-parlementariër Pier van Gorkum en medicus professor Smalhout.
Spannend wordt zeker de keuze van de Allerbelabberdste Media-uiting waarin ouderen centraal staan. Het Spijkerlied (VARA-Radio, Spijkers met Koppen) over het rijgedrag van ouderen maakt een goede kans, net als de Albert Heijn-advertentie waarin een oma stereotiep wordt neergezet met bloemetjesjurk en breiwerk. De winnaar in deze categorie mag de Gouden Geranium Zaadjes in ontvangst nemen, ze staan symbool voor het groeiend bewustzijn van de hedendaagse 50-plusser en de kans om het voortaan anders, beter te doen.

De VoorBEELDing is een publieksprijs, dus het laatste woord is aan het publiek. Van 28 augustus tot een uur voor de bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen kan gestemd worden via de internetsite www.devoorbeelding.nl.
50+ Beursbezoekers en lezers van ANBO-Vizier ontvangen een voorgedrukt stemformulier. Schriftelijke stemmen kunnen tot 21 september 2000 gezonden worden aan De VoorBEELDing, postbus 18003, 3501 CA Utrecht.

Noot aan de redactie:
Voor informatie over de VoorBEELDing, de nominaties en de prijsuitreiking kunt u bellen met de ANBO (030 233 00 60) of kijken op www.devoorbeelding.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie