Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde Griezelclubdag in Autotron Rosmalen

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 04 JULI 2000

Zondag 24 september 2000 in Autotron Rosmalen

Lekker griezelen op derde Griezelclubdag

Op 24 september wordt de grootste griezel van het jaar verkozen

Voor de derde keer alweer vindt op initiatief van uitgeverij Elzenga en Autotron, op zondag 24 september de nationale Griezelclubdag plaats. Hét evenement voor kinderen en hun ouders/begeleiders die gek zijn van griezelen.

Waren er op de eerste Griezelclubdag in juni 1998 ruim drieduizend bezoekers, dit aantal werd ruimschoots overtroffen in september 1999. Dit jaar verwachten de organisatoren opnieuw zeker vijfduizend bezoekers. Aan het programma zal het niet liggen.

Druk programma

De dag begint om 11.00 uur, het griezelterrein is geopend vanaf 10.30 uur. De presentatie van de derde Griezelclubdag is in handen van de wrede P. Onnoval, het alter ego van de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon. Theatergroep Sirius speelt twee voorstellingen: hun nieuwste creatie heet Dolfje Weerwolfje, maar ook de in 1999 met veel succes gespeelde 'Griezelbus' is op 24 september nogmaals te zien.

Gevaarlijke vrouw

Wegens groot succes vindt ook dit jaar de Grote Griezel verkleedwedstrijd plaats, op een echte catwalk. Vorig jaar deden daar ruim vierhonderd kinderen aan mee. De presentatie hiervan wordt verzorgd door Isabella Arons, een heel gevaarlijke vrouw.

Nieuw is de finale van de zang- en rapwedstrijd, waarin de tien beste kandidaten zich al rappend en zingend van hun engste kant laten zien. De jury voor deze twee wedstrijden bestaat uit de auteurs van het Griezelgenootschap.

Hoofdbestanddeel

De auteurs vormen natuurlijk een hoofdbestanddeel van het programma. Gedurende de dag zijn zij op verschillende plekken aanwezig voor het signeren van boeken en het geven van griezeltips. Paul van Loon en Bies van Ede verzorgen een heel bijzonder Griezelpopconcert, begeleid door een heuse griezelband.

Illustrator Camilla Fialkowski tekent tijdens de dag gruwelijk opwekkende taferelen op wanden en muren, daarbij geholpen door kinderen met een griezelig vaste hand.

Spannende dag

Het belooft 24 september van 10.00 tot 17.00 uur al met al een gevarieerde, maar bovenal spannende dag te worden. De 10.000 leden van de Griezelclub hebben allemaal een uitnodiging ontvangen. Uiteraard zijn ook broertjes, zusjes, vaders, moeders, vriendjes en vriendinnetjes die geen lid zijn van de Griezelclub welkom. Zij betalen de normale entreeprijzen voor het Autotron (volwassenen ƒ
21,50, kinderen van 4 tot 12 jaar ƒ 17,50).
Gewoon open

Autotron is op 24 september gewoon geopend voor publiek. Ter plekke bestaat de mogelijkheid lid te worden van de Griezelclub (ƒ 20,00 per jaar). Griezelclubleden ontvangen onder andere vier keer per jaar de Griezelclubkrant, met nieuwtjes en tal van aanbiedingen.

Info:
Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch - Nijmegen. Met openbaar vervoer: bel de OV/Reislijn: tel. 0900 9292. Autotron infolijn tel. 073 523 33 00.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie