Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overzicht activiteiten autovrije zondag in 91 gemeenten

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Persbericht

Overzicht activiteiten Autovrije Zondag in 91 gemeenten

Amsterdam, 30 augustus 2000 --- Op 24 september vindt de tweede landelijke Autovrije Zondag plaats, waaraan 91 gemeenten definitief meedoen. Het centrale thema van de dag is 'rust en ruimte'. Iedere gemeente heeft dit op eigen wijze ingevuld. Amsterdam heeft er bewust voor gekozen die dag geen evenementen toe te staan; zij beschouwt het autovrij zijn van de hele binnenstad als een op zichzelf staand evenement. Andere deelnemende steden en dorpen hebben gekozen voor evenementen als picknicken op straat en skeelertochten.

Een overzicht van de activiteiten in de deelnemende gemeentes is te vinden op de website van Autovrije Zondag: www.autovrijezondag.nl, klik op Programma 24-09-2000. Per gemeente staat tevens aangegeven welk gebied er precies wordt afgezet voor autoverkeer.
Het overzicht is ook op te vragen bij de servicelijn van Milieudefensie, tel. (020) 6262 620.

Evenals vorig jaar ligt het initiatief voor de Autovrije Zondag bij Milieudefensie en het Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LOAZ).

###

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie