Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2e Ambachtelijk Delfshavensch Bierfestijn

Datum nieuwsfeit: 24-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Promotie INformatie Traditioneel Bier (PINT)

2e Ambachtelijk Delfshavensch Bierfestijn

Op zondag 24 september organiseert PINT - regio Zuid-Holland in de Stadsbrouwerij de Pelgrim in Rotterdam het Ambachtelijk Delfshavensch Bierfestijn.

Het is voor PRZH het tweede bierfestival dat in de eigen regio wordt georganiseerd. Het eerste is het jaarlijks terugkerende, inmiddels befaamde winterbierfestival te Delft, het tweede festival is dit Ambachtelijk Delfshavensch Bierfestijn. Het is voor de tweede keer dat Rotterdam zo iets moois mag meemaken. Wellicht is dit aanzet tot een mooie traditie en kan het net als het winterbierfestival uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende gebeurtenis.

Vanaf 13:00 uur bent U en alle andere bierliefhebbers en geïnteresseerden uitgenodigd in Stadsbrouwerij de Pelgrim aan de Aelbrechtskolk 12 te Historisch Delfshaven. In het voormalig raadhuis van Delfshaven, naast de Pelgrimvaderskerk, bevindt zich de enige bierbrouwerij van Rotterdam. Tot 20:00 uur kunt U genieten van een unieke verzameling Nederlandse ambachtelijk gebrouwen bieren.

Het geheel moet worden gezien als een bierfestijn. Dit omdat het evenement veel meer inhoudt dan een bierfestival waar alleen maar allerlei soorten bier geschonken en gedronken worden. Voor de kinderen is er zelfs kinderopvang en een grabbelton.

PROGRAMMA

Wat kan u op dit bierfestijn verwachten;

BIEREN

Uiteraard. Circa 30 speciaalbieren van de tap en uit de fles, alle van eigen bodem. Deze bieren zijn zonder uitzondering afkomstig van kleine ambachtelijke brouwerijen. Dit is op zich al heel bijzonder daar de meeste van deze bieren slechts in het proeflokaal van de brouwerij of in de directe omgeving van de brouwerij verkrijgbaar zijn.

RONDLEIDINGEN

Naast het proeven van bier staan er ook andere activiteiten op het programma. Er is een tombola met leuke bierprijzen. Zo kunt u op gezette tijden een rondleiding maken door de bierbrouwerij én door Historisch Delfshaven.

ETEN

Ook voor wat eten en drinken betreft kunt u genieten. Traditiegetrouw biedt PINT-regio Zuid-Holland u de mogelijkheid om tegen het einde van het festival, in dit geval na 17:00 uur een biermaaltijd te bestellen. Het voorgerecht bestaat uit Pelgrimkaas, Pelgrimbrood en Pelgrimbiersoep. Het hoofdgerecht is een Bourgondische biermaaltijd waarbij u de keuze heeft uit een vis-, vlees of vegetarische schotel. Daarna kunt u nog genieten van koffie met een bierbonbon. Dit alles kost u slechts f 37,50.

KOSTEN

Om deel te kunnen nemen aan de bierproeverij dient U een speciaal festivalglas te kopen. Dit festivalglas kost f 5,-per stuk en is retourneerbaar. PINT-leden krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een gratis fiche voor 1 consumptie. Prijs van de te proeven bieren bedraagt f 3,50.

De rondleidingen door de brouwerij de Pelgrim zijn gratis, voor de rondleidingen door Historisch Delfshaven wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Voor deelname aan de biermaaltijd is het raadzaam van te voren te reserveren. Dit voorkomt teleurstellingen. Voor reserveringen kunt u zich na aanvang van het festival in het Proeflokaal van De Pelgrim opgeven.

Deze maaltijd kost u f 37,50 per persoon.

VRIJWILLIGERS

Ook dit festival kan niet zonder vrijwilligers. We zoeken nog enkele mensen die mee willen helpen om deze dag tot een success te maken. Je kan je per e-mail opgeven op dit adres.

(pint@shardik.demon.nl)

Vermeld in deze aanmelding jouw adres, telefoonummer en of je reeds over tapervaring en over bierkennis beschikt.

ROUTEBESCHRIJVING

Tram:


- Lijn 4 en 6.

Halte Schiedamseweg uitstappen,

Metro:

vanaf Rotterdam CS:

Metro richting Spijkenisse / Slinge, overstappen op station Beurs, naar station Churchillplein. Metro richting Marconiplein, uitstappen halte Delfshaven. Borden Zakkendragershuisje volgen.

Metro:

Vanaf een halte aan de Calandlijn

Metro richting Marconiplein, uitstappen halte Delfshaven. Borden Zakkendragershuisje volgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie