Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht legt busbaan aan langs N229 in Odijk

Datum nieuwsfeit: 25-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
05 september 2000

Wegwerkzaamheden van eind september tot eind oktober PROVINCIE LEGT BUSBAAN AAN LANGS N229 IN ODIJK

In de week van 25 september start de provincie Utrecht met de aanleg van een busbaan langs de provinciale weg N229, tussen de Zeisterweg en de Singel in Odijk. De werkzaamheden duren tot eind oktober.

Het busverkeer richting Utrecht ondervindt op dit moment in de ochtendspits veel vertraging door files van het autoverkeer. Reizigers met het openbaar vervoer worden door de files geconfronteerd met oplopende reistijden en onbetrouwbaarheid van de dienstregeling. Door de aanleg van de busbaan kunnen de bussen de file passeren en zullen geen vertragingen meer ontstaan.

Uitvoering van het werk
Om veilig langs de weg te kunnen werken worden beide rijstroken tussen de Zeisterweg en het Singel versmald door middel van gele strepen. Er zullen geen afsluitingen of omleidingen plaatsvinden.

Informatienumer
Tijdens de uitvoeringsperiode heeft de provincie Utrecht het volgende informatienummer opengesteld:
030 - 258 33 43. Dit nummer kunt u bellen met vragen over bijvoorbeeld vertragingen. Ook met algemene of inhoudelijke vragen over het project kunt u hier terecht. Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Vliegensvlug heen en terug
De busbaan maakt deel uit van de plannen van het Bestuur Regio Utrecht om de infrastructuur en het voorzieningenniveau voor het openbaar vervoer op de totale corridor Wijk bij Duurstede - Utrecht te verbeteren. Dit onder het motto: Vliegensvlug heen en terug.

(Voor informatie: Astrid.Schoon@Provincie-Utrecht.nl, 030 - 258 37 13)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie