Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over afvalwater en eu-richtlijnen nutriënten

Datum nieuwsfeit: 27-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI


Aquatech 2000
31 jul 2000

Conferentie over afvalwater en eu-richtlijnen nutriënten

Tijdens Aquatech 2000 wordt de conferentie over afvalwater en de implementatie van de EU-richtlijnen m.b.t. nutriëntenemissie gehouden. Aan bod komen beleids-, praktische, technologische en managementaspecten. Deze conferentie vindt plaats van 27tot en met 29 september in de RAI, gelijktijdig met de 18e Aquatech tentoonstelling. Organisatoren zijn de International Water Association (IWA) en European Water Association (EWA) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer (NVA) en Aquatech Business Media

Doelstellingen
De EU-regelgeving met betrekking tot nutriëntenemissie vereist een grote inspanning bij het introduceren van nieuwe technologieën en het opwaarderen van bestaande voorzieningen. In veel landen (ook buiten de EU) vindt implementatie van deze richtlijnen in de praktijk plaats. Doelstelling van deze conferentie is de lessen die geleerd zijn van de praktische imple-mentatie van deze richtlijnen. Aspecten als nutrientenmanagement, implementatiebeleid, het opwaarderen van rioolwaterzuiveringsinstallatie en ontwikkeling van nieuwe technologieën zijn onderwerp van gesprek. Het congres is bestemd voor iedereen die betrokken is bij afvalwater-verwerking of nutriëntenverwijdering en die geïnformeerd wil worden over de laatste technische ontwikkelingen.

Programma
In algemene sessies worden 26 papers gepresenteerd over verschillende aspecten van nutrientenverwijdering. Bovendien worden er, afgezien van de papers, ook posters gepresenteerd. In een speciale postersessie kunnen posters worden besproken. Ook is het mogelijk resultaten in de vorm van computerdemonstraties te presenteren.
Er worden eveneens excursies naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie en de slibverwerkingsinstallatie gemaakt. Voor deze excursie is een speciale prijs bedongen van slechts 25 euro. Ongeveer 50 gedelegeerden kunnen aan deze excursie deelnemen.

Inschrijving
Het inschrijfgeld voor het congres bedraagt 375 euro (inclusief toegang tot de beurs en lunch, exclusief excursies). Meer informatie over de conferentie kan verkregen worden bij: NVA/SIC Conferentiesecretariaat:
Groenhof Promotions, Tineke Kabbes
Groenhof 19, 1261 NP Blaricum
telefoon: 035-526 20 20
fax: 035-525 71 32
e-mail: (groenhof@groenhofpromotions.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie