Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van het stadsperspectief gemeente Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

6 september 2000

28 september dag van het stadsperspectief

De regiegroep Stadsperspectief, een groep raadsleden die verantwoordelijk is voor het maken van het Stadsperspectief, organiseert op donderdag 28 september aanstaande de 'Dag van het Stadsperspectief'. Met diverse activiteiten willen de raadsleden de Amersfoortsers opnieuw betrekken bij de totstandkoming van het Stadsperspectief. Voor de zomervakantie gebeurde dat al met tal van activiteiten zoals een jongerenweekend, workshops, een onderwijsproject en een Dag van het Gesprek.

In de eerste helft van 2000 verzamelde de gemeenteraad de inbreng van Amersfoortse burgers, bedrijven en instellingen over het Stadsperspectief. Dat leidde tot een Discussie Document Stadsperspectief, waarover de gemeenteraad zich afgelopen 15 juni uitsprak. In dit Discussie Document zijn alle belangrijke vraagstukken voor de komende 15 jaar - met keuzemogelijkheden - op een rij gezet. De bespreking in de gemeenteraad leidde op een groot aantal punten tot eensgezindheid, terwijl andere de raad juist verdeelden.

Doen of Niet Doen
Nu wil de raad de Amersfoorters opnieuw raadplegen. Dit maal over een aantal zeer concrete vraagstukken. Om te toetsen of dat inderdaad de zaken zijn waarmee Amersfoort de komende tijd aan de slag moet en om te vragen hoe dat dan zou moeten. Steeds staat de vraag centraal: 'Doen of Niet Doen'. Bijvoorbeeld: de gemeenteraad vindt dat de kinderopvang en het aantal peuterspeelzalen moet uitbreiden. Wat vindt u: Doen of Niet Doen? Of: de raad vindt dat wonen en werken meer gemengd moeten zijn in de wijken. Wat vindt u: Doen of Niet Doen? De komende weken kunt u in deze Stadsberichten lezen welke vragen en keuzes de gemeenteraad allemaal aan de orde wil stellen. Via de Stadsberichten kunt u dan ook meedoen aan de discussie.

Amersfoort Convention
Amersfoorters, bedrijven en instellingen kunnen bovendien meepraten op de Dag van het Stadsperspectief op 28 september. De Dag van het Stadsperspectief vindt plaats van 's middags 15.00 uur tot 's avonds 21.00 uur in het gemeentelijk Informatiecentrum de Observant. In de 'Amersfoort Convention' zullen twee raadsleden, bijgestaan door een 'running mate' over een bepaald onderwerp strijden om de gunst van de kiezers. In het Geding worden onderwerpen voorgelegd aan de rechter. In het Praatcafé kan men in alle rust met raadsleden van gedachten wisselen over tal van onderwerpen. In de Speakerscorner kan iedereen zijn mening geven over bepaalde aspecten van het Stadsperspectief. Via de 'Amersfoort Exchange' beurs wordt gepeild welke toekomstige ondernemingen in Amersfoort kansrijk zouden kunnen zijn. En in de Gruwelkamer kan iemand op de wand aangeven wat hij of zij het meest verwerpelijke plan vindt uit het Stadsperspectief.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie