Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Luisteren naar sport

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleInvisible exhibition: The sound of sound

Luisteren naar sportEen sportwedstrijd beleef je op de eerste plaats door er naar te kijken. Maar de sportwereld kent ook veel specifieke geluiden. Denk bijvoorbeeld aan de klank van de droge tikken op het tennisveld. Zou een sportwedstrijd je ook kunnen boeien enkel door het geluid dat wordt gemaakt?

In een poging met geluid een zo compleet mogelijk beeld van sport te geven, organiseert de Eindhovense Studenten Roeivereniging Thêta, samen met Studium Generale, een expositie van geluiden. In een van de buitenwereld afgesloten black box wordt een korte audio-voorstelling ten gehore gebracht. Verschillende markante sportgeluiden zijn in een welluidende mix verweven waardoor een harmonieus en ritmisch geheel ontstaat. De gedachte achter deze presentatie is dat tempo, toon en ritme van de sport belangrijk zijn voor de spanning en sensatie die wordt opgeroepen. Geïsoleerd en ontdaan van alle achtergrondherrie word je geconfronteerd met de naakte geluiden uit de sportwereld. Getransformeerd tot een ritmische eenheid zullen zij een verhaal vertellen over spanning, inspanning, succes en verlies. De geluiden voeren je mee in de belevingswereld van de sporter: de hartslag versnelt, de adrenaline komt vrij, je hoort de sensatie van het winnen en voelt de teleurstelling bij verlies. Invisible exhibition vindt plaats vanwege het vijfde lustrum van Thêta.


Invisible exhibition: The sound of sound
28 september - 26 oktober
Hal Hoofdgebouw


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie