Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie 'Het schoolgebouw in de 21e eeuw'

Datum nieuwsfeit: 28-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bond van Nederlandse Architecten

Visionaire inspiratie Manifestatie 'Het schoolgebouw in de 21e eeuw'Om alle bij de scholenbouw betrokken partijen inspirerende ideeën aan te reiken, organiseert de Staro in 2000/2001 de manifestatie 'het schoolgebouw in de 21e eeuw'. Onderdeel van de manifestatie is een workshop van twee aaneengesloten dagen, die gehouden wordt op 28 en 29 september 2000 in Duiker's 3e Ambachtschool in Den Haag. De centrale vraag die aan de deelnemers van de workshop wordt voorgelegd luidt: 'aan welke eisen moet een schoolgebouw in de toekomst voldoen om de leerlingen een optimale leeromgeving te bieden?'. De deelnemers aan de workshop worden gestimuleerd om hun idee van de ideale school in alle vrijheid en zonder beperkingen uit te werken.
De workshops bestaan uit plenaire lezingen, discussies, ontwerpsessies, presentaties en een slotbijeenkomst. Elke ontwerpsessie wordt voorafgegaan door een lezing door een 'visionist' die vanuit zijn of haar specifieke deskundigheid een aspect van het ideale schoolgebouw belicht. Aan de orde komen hierbij algemeen maatschappelijke tendensen, sociale en psychologische tendensen, pedagogische en onderwijskundige tendensen en ruimtelijke tendensen.
Er worden drie ontwerpteams samengesteld die naast architecten en vertegenwoordigers van gemeenten en schoolbesturen bestaan uit beleidsmakers, onderwijsdeskundigen, studenten van de Academies van Bouwkunst en de Technische Universiteiten en studenten van de PABO. De ontwerpteams bestaan uit circa twaalf personen. Gedurende de ontwerpsessies werken de teams onder voorzitterschap van een architect gezamenlijk aan een educatief, visionair of ruimtelijk concept of programma. In een plenaire slotbijeenkomst lichten de ontwerpteams hun concepten toe. De resultaten worden vervolgens zorgvuldig geanalyseerd en gaan de basis vormen voor een publicatie 'De school in de 21e eeuw'. De publicatie wordt gepresenteerd tijdens een symposium op de Nationale Onderwijstentoonstelling (januari 2001). Het symposium is gericht op een brede doelgroep van beroeps- en vakmatig betrokkenen uit de architectuur- en onderwijswereld en algemeen geïnteresseerd publiek.

Het project wordt gesubsidieerd door het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Voor de realisatie van de publicatie wordt een beroep gedaan op commerciële sponsors.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie