Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Dier&show 2000 in Brabanthallen

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht juni 2000

Nationale Dier&show 2000
Groot plezier voor kind en dier

De Nationale Dier&show 2000, het leukste dierendagje uit, heeft dit jaar een vernieuwd gezicht wat vooral te merken is aan de grotere interactie tussen mens en dier. De verschillende werelden kunnen bezocht worden zoals de honden-, katten-, boerderijwereld en lekker griezelen in de donkere jungle. Het weekend voor werelddierendag, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober is het in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch één groot beestenfeest met tal van nieuwe activiteiten, demonstraties, nationale wedstrijden, shows en unieke keuringen. Naast het bezoeken van een uitgebreide beurs kan men actief deelnemen aan tal van doe-activiteiten. Kortom een paradijs voor iedere dierenliefhebber.

Nieuw dit jaar
Dit jaar zal voor het eerst in de grote hoofdpiste waar allerlei honden- en paardenshows worden gegeven een spectaculaire westernshow verzorgd worden door de Future Guys. Aan het einde van het showprogramma komt er een unieke dierenparade waar alle dieren getoond worden die tijdens de Nationale Dier&show vertegenwoordigd zijn. De Look-a-like verkiezing van het jaar zal gehouden worden, waar gekeken wordt welk baasje het meest op zijn hond lijkt. In de griezelige donkere jungle is er een presentatie waar de op schaal nagebootste 1 meter x 1 meter huisvlieg, pissebed, larve van een lieveheersbeestje en de hommel te zien is. En is het mogelijk om echte slangen aan te raken of vogelspinnen van heel dichtbij te zien. Vervolgens kan men uitrusten in het Dierenfilmfestival waar een compilatie getoond wordt van alle films waarin dieren de hoofdrol spelen.

Veel te doen
Uitgebreide paardenshows, werkhondendemonstraties, een valkeniersshow en een europese kattenkeuring is niet het enige wat er te zien is op de Nationale Dier&show. In samenwerking met de Raad van Beheer is er naast de rassenparade ook de mogelijkheid om bij de landelijke hondenrasverenigingen alles te weten te komen over de karaktereigenschappen van de verschillende rassen. En natuurlijk de Mooiste Hond van Nederland verkiezing, waar alle honden, groot, klein, dik, dun, langharig of kortharig, ras of rasloos mee mogen doen. Voor de puppy's van twaalf weken tot en met 7 maanden is er een speciale klasse samengesteld. Een speciaal virtueel tintje door middel van een presentatie van de Dierendisk, de meest uitgebreide dierenvraagbaak van Nederland en even inloggen op de site van de Dierenshow waar men een kijkje kan nemen via een Webcam. Natuurlijk mag men ook huisdieren meenemen, want de Nationale Dier&show is niet alleen een fantastisch spektakel voor alle dierenvrienden, ook de dieren zelf zullen een heerlijke dag beleven.

Dagje uit voor het hele gezin
In de boerderijwereld kan men leren een koe melken, wol spinnen en eens van dichtbij zien hoe kaas gemaakt wordt. Ezeltje rijden en daarna vliegensvlug naar de kinderboerderij. Op zaterdag 30 september vindt de Kids for Animals clubdag plaats met de hond Dibbes.

Duizend en één dieren, van groot tot klein
Ook liefhebbers van andere diersoorten kunnen genieten van o.a. watervogels, parkieten, exotische vogels, duiven, bijen, konijnen, geiten, hamsters, muizen, ratten, fretten, chinchillas en zeldzame huisdierrassen. Andere opvallende "gasten" zijn de exotische zoogdieren en de prachtige aquaria met zowel zee- als tropische vissen.

Verzorgings- en produktinformatie
De Nationale Dier&show is dé plaats om alles te weten te komen over het aanschaffen en houden van huis- en boerderijdieren. Fabrikanten en importeurs dragen zorg voor goede informatie over dierenproducten. Bezoekers mogen hun hond/kat meenemen en kunnen voor vragen terecht bij het specialistenspreekuur voor dierenbezitters.

De Nationale Dier&show 2000 is op 30 september en 1 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt f 17,50; kinderen van 4 t/m 14 jaar f 10,00/Internet: www.dierenshow.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie