Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 10-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 10-09-2000 Persbericht 10 september 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal motor
Zaterdagmiddag rond 15.15 uur is op de Kanaaldijk Noord in Eindhoven een rode Harley Davidson type Road King met het kenteken MV-93-TS gestolen. De eigenaar parkeerde de motor voor een zaak sloot de motor af en zette het alarm in werking. Toen hij vijf minuten later naar buiten kwam was de motor al verdwenen.

Eindhoven: Bromfietsdiefstallen
Zaterdagavond rond 19.00 uur is in de Bennekelstraat een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was in het bezit van twee kort daarvoor gestolen bromfietsen. Hij wordt verdacht meer bromfietsdiefstallen te hebben gepleegd de laatste tijd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Brand
Zaterdagavond rond 22.00 uur brak er brand uit in een schuur aan de Kanaaldijk Zuid in Eindhoven. Het ging om een oude schuur die achter een slooppand stond. Een naastgelegen bedrijfspand liep lichte brand- en rookschade op. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Gestelsestraat is zondagmorgen om 1.00 uur een 50-jarige Eindhoven bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies tijdens een controle 0,75 pro mille. Op de Antoon Coolenlaan is zondagmorgen om 2.00 uur een 27-jarige man uit Leende bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij blies 0.85 pro mille.

Nuenen: Schennispleger
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur heeft een nu nog onbekende man schennis gepleegd tegenover twee 9 jaar oude meisjes. De kinderen waren aan het spelen op de Brabantring in Nuenen. Het was de kinderen opgevallen dat daar enkele malen een witte bestelauto op en neer reed. De bestuurder stopte en vroeg de twee kinderen de weg naar de Refelingse Erven. Toen de kinderen bij de auto kwamen zat de man te masturberen. Volgens de kinderen gaat het om een 35 tot 45 jaar oude man, grijs / blonde korte haren en hij droeg een ruitjesblouse met meerdere kleuren. Hij reed in een klein type witte bestelauto.

Mierlo: Schennispleger
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur heeft een nog onbekende man schennis en ontucht gepleegd bij twee meisjes van 7 en 10 jaar oud. De man sprak de kinderen aan op de Bennedonk in Mierlo. Ter hoogte van de Saal liep hij met de kinderen een pad in dat uitkomt achter de Gerst in Mierlo. In de struiken daar pleegde de man schennis en liet het 7-jarig kind een onzedige handeling verrichten. Volgens de kinderen gaat het hier om een ongeveer 40 jaar oude man, 1.70 meter groot met een normaal postuur, zwarte achterover gekamde haren en hij droeg een zwarte ovale bril.

Maarheeze: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Maarheeze in de Libellestraat een zwarte Opel Astra met het kenteken RN-JJ-17 gestolen.

Vervolg regio berichten

Budel: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Driebokstraat in Budel. De daders hebben eerst geprobeerd een raam open te breken en toen dat niet lukte is aan de voorkant van de woning een ruit ingegooid. De bewoners missen een computer, een tv en audioapparatuur. Er is voor enkele duizenden guldens schade aangericht.

Heeze: Vechten
Een Geldroppenaar( leeftijd onbekend) is zondagmorgen rond 1.00 uur in een horecazaak aan de Nieuwedijk in Heeze licht gewond geraakt door een man die met een mes zwaaide. De man, een 25-jarige inwoner van Heeze, kreeg op de dansvloer onenigheid met andere bezoekers. Hij trok een mes en zwaaide daar mee in het rond. Hij raakte het slachtoffer ter hoogte van zijn keel. Het slachtoffer liep een snijwond op. De man uit Heeze is ingesloten voor een verder onderzoek.

Veldhoven: Inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een kantoor aan de Bree in Veldhoven. De glazen voordeur werd vernield en de daders hebben een geldlade van een kopieerapparaat opengebroken. Het is nog bekend wat er is gestolen.

Helmond: Brandstichting
Zaterdagavond rond 21.40 uur hebben onbekenden een auto in brand gestoken die stond geparkeerd op de Azalealaan in Helmond. Eerder deze week waren er al vernielingen aangericht aan de auto en was er onder meer een ruit ingegooid. De brandweer heeft de band geblust.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagavond om 22.00 uur is op de Kanaaldijk Noord West een 30-jarige Helmonder bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies tijdens een controle 0,85 pro mille. Een 22-jarige Eindhovenaar reed zondagmorgen om 1.45 uur op de Helmondselaan met zijn auto tegen een bouwhek. De man had gedronken en blies 1,35 pro mille. Zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achter laten en hij krijgt bovendien een proces-verbaal. Een 20-jarige inwoner van Helmond die zondagmorgen om 6.00 uur op de Broekwal werd betrapt op het rijden onder invloed weigerde om een blaastest af te legen. De man weigerde zelfs zijn identiteit op te geven maar werd door een van de politieagenten op het bureau herkend. Zijn rijbewijs moet de man inleveren en bovendien krijgt hij een proces-verbaal voor het weigeren van de ademtest.

Helmond: Bedreiging
Zondagmorgen om 2.30 uur is op de Havenweg een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort daarvoor een portier van een horecagelegenheid bedreigd. Hij bedreigde de portier met de dood en zou terugkomen om de zaak te verbouwen. Toen de gewaarschuwde agenten hem wilden aanhouden verzette de man zich. Nadat hij werd aangehouden is hij op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Drugscontrole
De politie van Helmond heeft zondagmorgen om 4.00 uur een controle gedaan bij een privéclub aan de Mierloseweg in Helmond. Drie vrouwen ( 26-27 en 35 jaar) zijn aangehouden onder meer om hun identiteit vast te stellen. Twee van hen zijn later door de vreemdelingenpolitie ingesloten. De 35-jarige vrouw is naar huis gestuurd. Een 33-jarige Helmonder is aangehouden omdat hij zich tegen de politie verzette. Bij een 32-jarige inwoner van Helmond vond de politie 6 XTC pillen. Bij een van de vrouwen ( 26) werd een patroon voor een vuurwapen in haar handtas aangetroffen. Een 25-jarige inwoner van Helmond die in het pand was had een groot geldbedrag ( enkele duizenden guldens) en ook 6 XTC pillen bij zich. Deze man is ook overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor het vaststellen van de juiste identiteit.

Helmond: Brandje fout geblust
Een 24-jarige Helmonder is zondagmorgen om 5.15 uur licht gewond geraakt bij een brandje in zijn woning aan de Johannes Vermeerlaan. Bij thuiskomst wilde de man nog enkele loempias bakken. De frituurpan raakte oververhit en vatte vlam. De Helmonder maakte de kardinale fout door deze brand met water te blussen. Een keukenbrandje was het gevolg. De brandweer had de brand snel onder controle.

Valkenswaard: Man neergeslagen
Zondagmorgen rond 0.20 uur is een 51-jarige man uit Valkenswaard door twee nog onbekende mannen neergeslagen. Het slachtoffer was afgewerkt op een adres aan de Norbertusdreef en wilde zijn fiets pakken. Die bleek weg. Toen hij in de buurt op zoek ging naar zijn fiets trof hij twee mannen die allebei een bivakmuts op hadden. Een van die mannen sloeg het slachtoffer met een hard voorwerp op zijn hoofd. Het slachtoffer is later naar het ziekenhuis gebracht om zich aan een hoofdwond te laten behandelen. De politie vond verstopt achter een container de fiets van het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

Valkenswaard: Inbraak supermarkt
Zondagmorgen kort voor 4.00 uur is in de Bakkerstraat in Valkenswaard ingebroken in een supermarkt. Een toegangsdeur werd geforceerd en uit de winkel zijn een nog onbekend aantal dozen sigaretten en shag gestolen. Getuigen zagen twee mannen met een donkere grote auto. De twee waren gemaskerd met bivakmutsen.

Asten: Baldadigheid
Zondagmorgen rond 1.00 uur zijn door buurtbewoners van de Wilhelminastraat in Asten twee jongens van 17 jaar uit die plaats aangehouden. Een buurtbewoner zag hoe een groepje van vier jongens bezig was spiegels van autos te trappen. Bij twee autos bleken de spiegels afgebroken te zijn. Het tweetal is overgedragen aan de politie. Twee andere jongens, wiens identiteit bij de politie bekend is, wisten in eerste aanleg de dans te ontspringen. Tegen de twee jongens is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De ander zullen zich later moeten verantwoorden. De schade wordt op de daders verhaald.

Deurne: Onder invloed
Zondagmorgen om 4.30 uur is op het Loon in Deurne een 18-jarige Deurnenaar met zijn auto tegen een boom gereden. De bestuurder had gedronken. De jeugdige automobilist blies tijdens een ademtest een score van 1,6 pro mille. Zijn rijbewijs mocht hij voorlopig op het politiebureau achterlaten. Zijn auto was total loss. Hij krijgt hier bovenop nog een proces-verbaal.

Reusel: Onder invloed
Zondagmorgen om 4.00 uur is in Reusel op de Bakkerstraat een 21-jarige man uit Rijen betrapt op het rijden onder invloed. De man had al eerder op de avond met de politie te maken gehad en had al een bekeuring en een rijverbod gehad vanwege openbare dronkenschap. Op de Bakkerstraat kreeg hij het weer aan de stok met de politie. Hij blies tijdens de ademtest 1,6 pro mille. Zijn rijbewijs moet hij bij de politie inleveren en krijgt hij er nog een proces-verbaal bij.

Gemert: Imitatie vuurwapen
Zondagmorgen rond 5.30 uur is door de politie op de Handelseweg in Gemert een 21-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man had in zijn auto een imitatievuurwapen verborgen. Het pistool is in beslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...