Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KWF-boekje voor nabestaanden kankerpatienten

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Kankerbestrijding

KWF-boekje voor nabestaanden

Amsterdam - 11 september 2000

KWF-boekje voor nabestaanden kankerpatiënten

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) heeft naar aanleiding van de tweede landelijke Kanker Herdenkingsdag vrijdag 8 september jl. een boekje uitgebracht voor nabestaanden van kankerpatiënten. Het boekje heet Overleven, woorden tot steun en troost'. In het boekje vertellen nabestaanden vanuit geheel verschillende relaties - partners, kinderen, ouders, vrienden - over de manier waarop zij rouw en verlies hebben verwerkt en geuit. Veel nabestaanden zullen zich in de persoonlijke ervaringen kunnen herkennen. Op deze manier biedt het boekje schriftelijk lotgenotencontact.

Prof.dr. Jan van den Bout, hoogleraar Verliesverwerking aan de Universiteit van Utrecht, geeft in het boekje een les' in rouwverwerking. Ook staan er verwijzingen in naar instellingen en internetsites die nuttig kunnen zijn voor nabestaanden. Het boekje is geïllustreerd met teksten en tekeningen die nabestaanden hebben ingestuurd voor de eerste Kanker Herdenkingsdag in 1999. Overleven, woorden tot steun en troost' is samengesteld en geschreven door Monda Heshusius. Zij was tot eind vorig jaar directeur Voorlichting en PR van het KWF en intensief betrokken bij de Kanker Herdenkingsdag 1999. Het boekje sluit aan op andere activiteiten van het KWF voor nabestaanden. Zo steunt het KWF al vele jaren de Contactgroep Nabestaanden Kankerpatiënten. Deze contactgroep was ook betrokken bij de organisatie van de Kanker Herdenkingsdag.

Overleven, woorden tot steun en troost' is kosteloos verkrijgbaar bij het Voorlichtings- centrum Nederlandse Kankerbestrijding/KWF, Sophialaan 8, 1075 BR Amsterdam of via www.kankerbestrijding.nl > Service > Bestellen. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Verslag Kanker Herdenkingsdag 8 september jl. Boekje 'Overleven' meteen bestellen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie