Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil wel verplicht schoolzwemmen

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De SP is diep teleurgesteld over de notitie van het kabinet over schoolzwemmen. Omdat de meeste kinderen gelukkig wel naar zwemles gaan en goed kunnen zwemmen, vinden de staatssecretarissen Vliegenthart en Adelmund het blijkbaar niet nodig zwemles weer verplicht te laten opnemen in het onderwijsprogramma. Kinderen die geen zwemles op school krijgen en wiens ouders zwemles niet kunnen betalen, waaronder veel allochtone kinderen, blijven dus een grotere kans houden op overlijden als gevolg van verdrinking.

SP Tweede-Kamerlid Agnes Kant: "Vliegenthart wil wel dat alle kinderen een zwemdiploma hebben en wil dat ook gaan controleren, maar ze is niet bereid ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie