Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam: verdachte moord Nienke aangehouden

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

11 september 2000

Verdachte moord nienke aangehouden
SCHIEDAM -- De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een man aangehouden op verdenking van de moord op het Schiedamse meisje Nienke. Volgens persofficier De Kimpe gaat het om een 31-jarige Vlaardinger die "niet eerder voor iets soortgelijks" veroordeeld is. De aanhouding blijkt al op dinsdagavond 5 september te zijn verricht. Ook de woning van de verdachte is doorzocht.

Hij wordt vanmiddag voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam. Volgens de woordvoerster is pas tegen het einde van de middag duidelijk of hij ook in bewaring wordt gesteld. De man is aangehouden op basis van de verklaringen van het elfjarige jongetje dat samen met Nienke slachtoffer werd van het misdrijf maar ternauwernood wist te vluchten.

Ook hebben "meerdere getuigen" verklaringen afgelegd die in de richting van de man wezen, aldus De Kimpe. Het meisje werd op 22 juni misbruikt en vermoord aangetroffen in het Schiedamse Beatrix-Park. Het elfjarige jongetje kwam aan het einde van de middag naakt en gewond het park uitrennen en klampte een voorbijganger aan. Die trof het lichaam van het meisje aan.

Het jongetje verklaarde later dat de dader een opvallend bleek, puisterig gelaat en een oorpiercing had. Volgens De Kimpe klopt het signalement "enigszins" met het uiterlijk van de nu aangehouden verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie