Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 11 september 2000

Onrustig feestavond Hillegom
De Politie in Hillegom heeft in de nacht van 8 op 9 september 5 personen aangehouden tijdens de Najaarsfeesten in Hillegom. Het begon toen een agent een jongeman aan wilde houden die zich misdroeg. Hierop bemoeiden omstanders zich met de aanhouding waarbij meerdere personen de agneten beletten aanhoudingen te verrichten. De 5 personen zijn jongeren uit Hillegom en zijn aangehouden wegens beledigen van agenten, dreigen naar agenten, verhinderen van aanhoudingen en zelfs geweld gebruiken tegen agenten. Bij de aanhoudingen heeft de politie gebruik moeten maken van een politiehond en wapenstok. Bij een aanhouding werd een agent zodanig bedreigd dat hij zijn dienstpistool heeft getrokken, maar hoefde deze niet te gebuiken. Twee personen krijgen een dagvaarding, één is minderjarig. De twee anderen worden vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Vechtpartij in horeca Lisse
De politie in Lisse heeft op zaterdagmorgen rond 02.00 uur twee personen aangehouden die verdacht worden van de mishandeling van een van de bezoekers van een horecagelegenheid aan de Schoolstraat in Lisse. De twee verdachten, jongens van 18 en 20 jaar uit Lisse kregen door nog onbekende oorzaak ruzie met een 18-jarige Lissebroeker. Hierbij werd laatstgenoemde met een glas geslagen waarbij hij snij een steekwonden opliep. Het slachtoffer is naar het LUMC overgebracht.

Alcoholcontrole Noordwijk
In de nacht van 8 op 9 september heeft de politie een alcoholcontrole gehouden. In totaalk werden 264 blaastesten afgenomen. 14 personen kregen een boete. Bij een persoon moest het rijbewijs worden ingevorderd.

Auto in brand Katwijk
In de nacht van 9 op 10 september is een auto uitgebrand op de Museumstraat in Katwijk. Rond 1.00 uur werd de brand geconstateerd. Twee auto's naast de barndende wagen liepen hierbij schade op. Het museum bleef ongedeerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Verkeersongeval Zoeterwoude-Rijndijk Op zaterdag 9 september reed een 42-jarige automobilist uit Leiden over de N11 in de richting Leiden. De automobilist naderde de kruising met de Ommedijkse weg. Daar stond een 34-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn voor het rode licht te wachten. Toen de 34-jarige man groen licht kreeg, sloeg hij linksaf richting Alphen a/d Rijn. De man zag uit tegengestelde richting de 42-jarige automobilist uit Leiden komen, deze probeerde een aanrijding te voorkomen en maar reed hierbij tegen een ANWB-paal. De 42-jarige automobilist en zijn medepassagier zijn met verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Rijnsaterwoude Op zaterdag 9 september vond omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto op de Meerbon in Rijnsaterwoude. Een 22-jarige automobilist uit Rijnsaterwoude reed over de Meerbon in de richting van de Wassenaerlaan. Een 19-jarige bromfietser reed over de Wassenaerlaan in de richting van de Meerbon. De automobilist sloeg linksaf in de richting van de inrit van de jachthaven en liet daarbij de bromfietser niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser beenletsel opliep. De automobilist werd onderworpen aan een blaastest. Hij blees 445 ugl, 235 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Verkeersongeval Hazerswoude-Rijndijk Op zaterdag 9 september reed omstreeks 20.28 uur een 36-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn over de N11 komend uit de richting Leiden. De man raakte de linkervangrail, slingerde,verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam in botsing met een lichtmast. Toen de man werd onderworpen aan een blaastest blies hij 965 ugl. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongeval Leiden
Op zaterdag 10 september vond omstreeks 16.46 uur een aanrijding plaats op de Ir. Driessenstraat in Leiden. Een 21-jarige automobiliste uit Leiden en een 75-jarige fietster uit Leiden wilden beiden vanaf de Hooigracht de Ir. Driessenstraat in slaan. De fietster maakte een te krappe bocht waarvoor de automobiliste niet meer kon remmen. Een aanrijding was het gevolg. De fietster is voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Insluiping Leiden
Op zondag 10 september heeft een 19-jarige inwoner uit Leiden aangifte gedaan van insluiping in zijn woning aan het Noordeinde in Leiden. Door een defect slot kreeg de dader(s) toegang tot de woning. Hierbij werden geld en sieraden ontvreemd.

Onder invloed Leiden
Op zondag 10 september reed een 30-jarige automobilist uit Engeland hard over de Churchillaan. Op de Voorschoterweg werd hij hiervoor staande gehouden en tevens onderworpen aan een blaastest. De man blies 635 ugl, 235 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Ruzie Leiden
Op zaterdag 9 september werd de politie geroepen naar een ruzie aan de Antillenstraat in Leiden. Een 23-jarige Leidse en een 30-jarige Leidenaar kregen ruzie over de bezoekregeling van hun kind. De ruzie liep uit de hand en er vielen klappen. De 30-jarige Leidenaar is aangehouden.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 24-jarige fietser uit Leiderdorp heeft op vrijdag 8 september omstreeks 19.50 uur letsel opgelopen toen hij was aangereden door een 70-jarige automobilist uit Dronten. De automobilist reed over de Lage Rijndijk komende uit de richting van de Zijloever. Bij de verkeerslichten reed hij bij groen licht het kruispunt op, rechtsaf de Sumatrastraat in. De fietser reed bij roodlicht het kruispunt op, rechtdoor in de richting van de Lage Rijndijk. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser klaagde over pijn aan een been.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Een 17-jarige vrouw uit Leiden heeft op vrijdag 8 september omstreeks 21.20 letsel opgelopen toen zij werd aangereden door een 38-jarige automobilist uit Leiderdorp. De vrouw zat achterop de fiets bij haar vriend toen zij over de 2e Binnenvestgracht in de richting van de Stationsweg reden. Daar wilde de 21-jarige bestuurder van de fiets een geparkeerde auto die zijn achteruit rijlichten voerde links passeren. De automobilist reed hard achteruit en liet de fietser niet voorgaan. De fietser uit Leiden probeerde de auto te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kon nog tijdig van de fiets stappen, maar zijn vriendin werd geraakt. De vrouw klaagde over pijn aan beide benenl. De automobilist werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse wees 380 ug/l aan terwijl 235 het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

Diefstal uit woning Leiden
Een 60-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Jantina van Hoornkade. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tuseen vrijdag 8 september 15.15 uur en zaterdag 9 september 02.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een raam in te gooien. De bewoner trof de woning geheel doorzocht aan. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Rijden onder invloed Leiden
Surveillerende agenten hebben op zaterdag 9 september omstreeks 05.40 uur een 27-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Hoge Rijndijk toen zijn rijgedrag bij de agenten opviel. De automobilist werd op de Matiloweg staande gehouden en blies 715 ug/l terwijl 235 het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uren.

Onrustige nacht horeca Leiden
In diverse horecagelegenheden is het in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 september onrustig geweest. In een discotheek aan de Breestraat kreeg een 16-jarige jongen uit Warmond onenigheid met een andere bezoeker, wat een mishandeling als gevolg had. Een aantal meisjes werd lastig gevallen door een groep jongens, waarop de jongen er iets van zei. De jongen kreeg hierop een vuistslag in het gezicht en was een aantal minuten buiten bewustzijn. De verdachte heeft vervolgens de discotheek verlaten. Een 34-jarige inwoner uit Leiden bezocht een horecagelegenheid aan de Korte Mare. Het glas van de man werd omgestoten en hij vroeg om een nieuw drankje. Degene die het glas had omgestoten was het hier niet mee eens en deelde een kopstoot uit. Vervolgens verliet deze man de horeca-gelegenheid. Een 26-jarige inwoner uit Noordwijkerhout wilde wat gaan drinken in een horecagelegeheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Omdat de man geen vaste klant was werd hem de toegang ontzegd. Een woordenwisseling leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de Noordwijkerhouter.

Controle gedoogbeleid verkoop softdrugs Alphen aan den Rijn Op vrijdagavond 8 september heeft de politie In Alphen aan den Rijn tijdens een controle, in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Alphen, op naleving van het gedoogbeleid een ernstige overtreding geconstateerd. In een pand aan de Hooftstraat in Alpen aan den Rijn werd zonder gedoogbeschikking softdrugs verkocht. Tegen 19.00 uur betrad de politie het pand en zag dat er verkocht werd. Behalve deze overtreding werd er softdrugs verkocht aan minderjarigen en werd de maximum handelsvoorraad overschreden. De aanwezige bediening, een 28-jarige man uit Nieuwkoop werd hierop aangehouden en de voorraad werd in beslaggenomen. Op last van de burgemeester van Alphen werd het pand gesloten.

Jonge voetgangster breekt been Alphen aan den Rijn Een 7-jarige meisje uit Zevenhoven heeft op vrijdag 8 september omstreeks 18.30 uur een gebroken been opgelopen toen zij was aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn. Het meisje liep over de Alphense brug en gebruikte het weggedeelte voor andere weggebruikers om voetgangers te passeren. De tegemoetkomende bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 61-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Holsterberg. Vermoedelijk is de inbraak gepleegd op vrijdag 8 september tussen 20.00 uur en 21.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen via inklimming. Weggenomen zijn onder andere sieraden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 38-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Fideliohof. Vermoedelijk werd inbraak gepleegd op zaterdag 9 september tussen 00.15 uur en 05.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een ruit bij de voordeur in te slaan. Weggenomen zijn sieraden en een videocamera. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn Een 49-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Grevelingen. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op zaterdag 9 september rond middernacht. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een draairaam te forceren. Weggenomen is onder andere een computerkast, fotoapparatuur en een Samsonitekoffer.

Bromfietser onderuit Noorden
Een 16-jarige bromfietser uit Noorden heeft op zaterdag 9 september omstreeks 17.50 uur letsel opgelopen toen hij na een botsing met een personenauto ten val kwam. De bromfietser reed over de Prolkade in de richting van de Simon van Capelweg toen hij ter hoogte van de verkeersdrempel de controle over het voertuig verloor. De tegemoetkomende 49-jarige automobiliste uit Nieuwveen kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser kwam ten val en liep een wond op aan een been.

Dronken tegen lantaarnpaal Gouda
Op vrijdagavond reed een 26-jarige Gouwenaar met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de goudse Houtsingel. Na controle bleek de man 780 Ugl te blazen terwijl 220 ugl de limiet is. de auto had aanzienlijke schade. De man bleek ook te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Voor beide vergrijpen krijgt de man een boete.

Twee keer aangehouden met alcohol Reeuwijk
Op zondagmorgenvroeg rond 03.00 uur werd een 47-jarige inwoner van Spanje aangehouden met teveel alcohol op. Hij kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van 3 uur opgelegd. Even later werd de man toch rijdend aangetroffen op de Van Goghstraat in Reewijk. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. Bij de aanhouding beledigde de man de agenten zodanig dat hij ook hiervoor een boete zal krijgen.

Alcohol vermoedelijk oorzaak omslaan auto Schoonhoven Op de rotonde ter hoogte van De Schakel in Schoonhoven is rond 01.00 uur op zondagmorgen 10 september een auto van de weg geraakt en op een zijkant terecht gekomen. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt op de rotonde. De auto kantelde hierdoor. Omstanders zetten de auto wer op de wielen. De bestuurder, een 23-jarige man uit Schoonhoven, reed vermoedelijk te hard en bij de ademtest blies hij 570 ug/l. In de auto zaten nog twee personen uit Schoonhoven van 22 en 26 jaar. Allen zijn ongedeerd gebleven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie