Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan 1500 aanpassingen nodig voor invoering euro

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Meer dan 1500 aanpassingen nodig voor invoering euro

Uit een inventarisatie is gebleken dat er binnen de gemeentelijke organisatie minstens 1500 objecten zijn die aangepast moeten worden voor de invoering van de euro. Hieronder vallen bijvoorbeeld kassa's, kluisjes en invulformulieren, maar ook complete computerpakketten. Voor de invoering van de euro heeft de gemeente Delft een bedrag van 4,5 miljoen gulden gereserveerd.

De totale hoeveelheid aanpassingen is nog niet helemaal te overzien. Dit komt door de onderlinge verbondenheid van verschillende processen. In dit stadium wordt een miljoen gulden gereserveerd voor de aanpassingen van gegevensbestanden en geautomatiseerde procedures. De kosten voor aanpassing van de uitkeringssystemen en aanverwante zaken kunnen oplopen tot ongeveer 800.000 gulden.

Delft gaat een campagne voeren die de landelijke voorlichting dichter bij de inwoner van Delft moet brengen. De voorlichting sluit aan bij die van het Nationaal Forum voor de invoering van de Euro. Speciale aandacht in de gemeentelijke voorlichting gaat uit naar inwoners van Delft die een sociaal-economische achterstand hebben en mensen die naar verwachting verstoken blijven van landelijke informatie of die informatie over de euro niet zonder meer kunnen toepassen in hun eigen leefomgeving. Tot de invoeringsdatum van 1 januari 2002, wordt steeds meer informatie over prijzen in euro's verstrekt, naast de vertrouwde guldensinformatie.

Voor de invoering van de euro is een projectteam gevormd dat behalve de coördinatie van de invoering van de euro binnen de gemeente tot doel heeft, een goede communicatie met de inwoners van Delft tot stand te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie