Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KLM en Northwest Airlines vernieuwen de World Business Class

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

00/035
KLM PRODUCT NIEUWS

Verbeterd product biedt meer comfort en meer dan 50% extra leefruimte KLM EN NORTHWEST AIRLINES VERNIEUWEN DE WORLD BUSINESS CLASS

AMSTELVEEN, 11 september 2000. KLM en Northwest Airlines vernieuwen de World Business Class. De pitch (de afstand tussen de stoelpoten van twee rijen stoelen) wordt vergroot van 119,4 naar 152,4 centimeter (van 47 naar 60 inch). Hierdoor neemt de beenruimte (afstand tussen stoelkussen en rugleuning van volgende stoel) voor de passagier met meer dan de helft toe en kan de rugleuning verder in de ligstand. Met minder stoelen in de World Business Class heeft het cabinepersoneel meer tijd om persoonlijke aandacht aan de passagier te geven. Andere belangrijke vernieuwingen die KLM in de World Business Class aanbiedt zijn: een service concept op maat naar wensen van de passagier, de introductie van de Chef's suggestion en de herintroductie van de rijsttafel.

KLM en Northwest Airlines streven ernaar om kwalitatief hoogwaardige en vergelijkbare producten aan te bieden met ruimte voor accentverschillen en eigen identiteit. KLM investeert 11 miljoen EUR in deze productvernieuwingen voor de World Business Class. In 1999 investeerde KLM al 27 miljoen EUR in de World Business Class voor onder meer een nieuwe stoel en het personal video systeem.

Nieuwe pitch vanaf november 2000
De World Business Class wordt aangeboden op alle intercontinentale vluchten. Bij KLM wordt de 60-inch pitch geïnstalleerd op de Boeing 747 en de MD 11 toestellen. In november 2000 heeft de eerste Boeing 747 de nieuwe pitch en eind maart 2001 zal in de Boeings 747 de nieuwe pitch zijn ingevoerd. Eind mei 2001 zijn alle MD-11 toestellen omgebouwd. De B767 die vooral in Europa en de middellange afstanden vliegt (voornamelijk Midden-Oosten en West-Afrika), wordt niet van de nieuwe pitch voorzien.

Northwest Airlines zal in september 2000 een start maken met de ombouw van de gehele internationale vloot (DC-10, 747-200 en 747-400). De internationale First Class Service zal hiermee op 1 oktober 2000 verdwijnen. De verwachting is dat Northwest Airlines alle toestellen voor maart 2001 heeft aangepast.

Meer slaapcomfort
De 60 inch wordt ingevoerd op lange vluchten van gemiddeld zes tot twaalf uur. Om het slaapcomfort op deze lange vluchten te verbeteren kan de rugleuning van de stoel nu verder naar achteren worden versteld: van 130 graden naar 150 graden.

Een andere kijk op de service aan boord
Naast de nieuwe pitch is ook het service concept aan boord vernieuwd. Voorafgaand aan de ontwikkeling hiervan heeft KLM eerst een onderzoek gedaan naar de gevoelsbeleving van de passagier tijdens een vlucht. Uit panelonderzoek, waaraan zowel passagiers als cabine personeel hebben deelgenomen, is gebleken dat de vlucht voor een reiziger doorgaans in een aantal fasen verloopt: er is eerst behoefte aan rust bij het binnenkomen, dan wil de passagier zich nestelen in de stoel met persoonlijke spullen en vervolgens heeft de passagier behoefte aan entertainment of gelegenheid tot werken en slapen.

KLM heeft de timing van de service en de producten zo aangepast dat de passagier zich gedurende de verschillende fasen van de vlucht het meest op zijn gemak voelt. Zo krijgt het cabinepersoneel bijvoorbeeld meer tijd voor de ontvangst aan boord, wordt voor de start een video met rustgevende zwaanbeelden afgespeeld terwijl net voor de landing meer actieve beelden en muziek worden getoond. Verder krijgt de passagier meer keuze uit verschillende maaltijden en momenten waarop hij deze maaltijden geniet, zodat dit beter aansluit op zijn persoonlijke plannen tijdens de vlucht: eten, slapen, ontspannen of werken. De aangepaste service en producten zullen op 1 december 2000 zijn ingevoerd.

Meer variatie in maaltijden
KLM-passagiers kunnen op nachtvluchten kiezen voor een lichte maaltijd die tegelijk met het drankje na de start wordt geserveerd, in plaats van een volledige hoofdmaaltijd. Deze 'supper/ night cap service' is bedoeld voor reizigers die van een maximale nachtrust willen genieten.

Bij zowel KLM als Northwest Airlines wordt de Skybreak geïntroduceerd. Tussen de reguliere geserveerde maaltijden en drankjes door, kan de passagier altijd van een extra drankje en een hartige en/of zoete snack genieten.

De rijsttafel is terug
Voor de hoofdmaaltijden aan boord heeft KLM nieuwe stijlen ontwikkeld. Er is een traditionele keuze tussen een vlees- of visgerecht en er is de 'Chef's Suggestion'. Ook de Indonesische Rijsttafel, die vroeger in KLM's Royal Class werd geserveerd en zeer geliefd was, zal nu in de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam en Amerikaanse bestemmingen worden aangeboden. Op routes waar de rijsttafel niet wordt geserveerd, zal een Frans gerecht als een van de drie keuzes op het menu staan. Voor de Chef's suggestion werkt KLM nauw samen met het Gilde van Meesterkoks. Robert Kranenborg, de voormalig cuisinier van het tweesterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel, tekent voor de stijl en presentatie van de hoofdmaaltijden. Ook bij Northwest Airlines is de kwaliteit van de hoofdmaaltijd verbeterd.

De passagier hoeft voortaan niet meer zijn dessert vanaf de menukaart te kiezen. Het dessert wordt apart geserveerd vanaf een serveerwagen, zodat de passagier ter plekke een keuze kan maken uit bijvoorbeeld kaas, vers fruit of een zoet nagerecht.

Wijnkennis aan boord
Het KLM cabinepersoneel heeft haar kennis van de wijnen aan boord vergroot, zodat zij de passagiers beter kunnen adviseren in hun wijnkeuze. KLM is trots op de samenwerking met Hubrecht Duijker voor de wijnselectie. Duijker, een bekende Nederlandse wijnschrijver die international erkenning geniet voor zijn werk, heeft meerdere onderscheidingen gekregen waaronder een literaire prijs van de Academie du Vin de Bordeaux (1999).


-2-
Continu investeren in product en service
De introductie van de 60-inch pitch en de overige productvernieuwingen zijn in lijn met de strategie van KLM en Northwest om blijvend te investeren in het product en de service voor de passagier. In 1999 introduceerde KLM een nieuwe Business Class stoel en een entertainment systeem met ruimere keuzemogelijkheden. Ook werd het cabine-interieur vernieuwd en werden de Royal Wing en Business Class Lounges op Schiphol vergroot en opnieuw ingericht. (Voor een productoverzicht van KLM's World Business Class zie bijlage).

Northwest heeft eveneens de cabine interieurs en lounges vernieuwd. In Chicago O'Hare, Memphis, Minneapolis/St.Paul en San Francisco worden nieuwe World Clubs geopend.

KLM en Northwest Airlines introduceerden in 1994 de World Business Class en zijn tot nu toe de enige alliantie die een gezamenlijk Business Class product aanbiedt. KLM en Northwest waren de eerste twee luchtvaartmaatschappijen die in de VS de 'anti-trust immuniteit' verkregen. Hierdoor kunnen Northwest en KLM praktisch als één maatschappij opereren. De twee luchtvaartmaatschappijen bieden gezamenlijke vluchten aan tussen 17 bestemmingen in Noord-Amerika en Amsterdam. KLM en Northwest vliegen samen met hun partners naar meer dan 600 steden in bijna honderd landen op zes continenten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
KLM Mediarelaties 020-649-4545 of www.klm.com
Sandra Maas

Northwest Mediarelaties # 1-612 726 2331of http: www.nwa.com Douglas Killian

Foto's van de KLM World Business Class (nieuwe producten & 60 inch pitch) zijn verkrijgbaar via KLM mediarelaties (elektronisch -lage resolutie- en print). Een foto van de vernieuwde World Business Class kunt u ook zien op de 'perspagina' van about.klm.com

AMS/AR/SM

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...