Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autocoureur Koster uitgeschakeld door mechanische pech

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Barber Dodge Pro Series

Koster uitgeschakeld door mechanische pech

Monterey (VSt), 11 september 2000. De tiende ronde in de Barber Dodge Pro Series op Laguna Seca Raceway bracht Sepp Koster niet waarop hij had gehoopt. De Nederlander, rijdend op de vierde plaats, werd uitgeschakeld door een technische onvolkomenheid aan zijn Amerikaanse racebolide. Winst was er voor Nilton Rossoni. De Braziliaan nam tevens de leiding in het kampioenschap over van Jon Fogarty en is met de Amerikaan, met nog twee wedstrijden te gaan, de voornaamste titelkandidaat. Koster staat in de tussenstand op een stevige derde plaats.

Na de vrije trainingen op Californische circuit begon Sepp Koster hoopvol aan de eerste kwalificatietraining. Tijdens de ingekorte tijdsessie, vanwege de vele crashes, scoorde Koster een goede voorlopige derde starttijd. Echter, de tweede training eindigde rampzalig voor de coureur. Tijdens de tweede tijdronde ramde Sara Senske Koster volledig van de baan. "Ik was haar kort daarvoor net gepasseerd en wat ze precies daarna deed weet ik niet. In ieder geval was de ophanging van mijn wagen volledig kapot en was het einde verhaal". De Amerikaanse racedame zocht dit jaar op de baan al eens eerder contact met de in Amerika populaire Koster. Doordat vele coureurs hun tijd verbeterden zakte Koster hulpeloos terug naar een achttiende startplaats. Onder het toeziend oog van 2-voudig Indy-winnaar Arie Luyendijk en Geva-teammanager Gert Valkenburg begon Koster met het mes tussen de tanden aan de 24 ronden durende race. Achter elkaar passeerde hij binnendoor of buitenom vele coureurs. Na zes raceronden, tijdens een safety car procedure, veroorzaakt door een aanrijding tussen Matt Plumb en de latere winnaar Rossini, reed Koster al op de achtste positie. Nadat de baan weer was vrijgegeven, bleek hij nog niets van zijn vechtlust verloren te zijn en met een aantal bijzonder fraaie raceacties klom de Nederlander op naar de vierde positie. In de voorlaatste ronde wist de coureur aan te haken bij Andy Lally. "Net toen ik de aanval wou inzetten", aldus Koster, "brak de uni ball (een onderdeel van de spoorstang-red) vanwege een materiaalfout." Het euvel betekende, met nog een ronde te gaan, het einde van Koster's 'race van zijn leven'. De vele lofuitingen van Luyendijk, Valkenburg en andere aanwezigen konden de pijn voor Koster slechts gedeeltelijk verzachten.

Uitslag:

1. Rossoni (Bra), 24 ronden in 40min51,691sec. (126,900 km/uur); 2. Fogarty (VSt), op 3,169; 3. Lally (VSt); 22. Koster (Ned), op een ronde. Gestart 27 deelnemers.

Stand kampioenschap:

1. Rossoni 144; 2. Fogarty 140; 3. Koster 114; 4. Hunter-Reay 95.
Volgende wedstrijd: 30 september, Road Atlanta (VSt). Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie