Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strafzaak tegen H. Mens eindigt in schikking

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

11 september 2000

Strafzaak tegen H. Mens eindigt in schikking

Op verzoek van de heer H.C.M. Mens heeft de officier van justitie te Amsterdam hem een transactie van fl. 100.000,= aangeboden, ter voorkoming van verdere strafvervolging in de tegen hem aanhangige strafzaak.

De heer Mens werd ervan verdacht dat hij in de jaren 1992 en 1993 samen met de (inmiddels overleden) oud-directeur de heer W.J.E. Beerens van het Amsterdamse bouwbedrijf Hillen & Roosen B.V., enkele declaraties voor werkzaamheden heeft vervalst.
De werkzaamheden waren in het kader van grote bouwprojecten op het Heinekenterrein in Amsterdam en op het Sky Park van Schiphol. De vervalsingen betroffen volgens de officier van justitie onjuiste omschrijvingen van de gedeclareerde werkzaamheden. De heer Mens heeft overigens steeds ontkend zich aan een strafbaar feit te hebben schuldig gemaakt.

De officier van justitie heeft het verzoek tot betaling van een transactie ingewilligd, nadat de heer Mens en Hillen & Roosen B.V. onderling tot een vergelijk waren gekomen. Door de betaling van de transactie is de dagvaarding ingetrokken, en vervalt de zitting van 14 september aanstaande. De zaak tegen de oud-directeur was reeds geëindigd door zijn overlijden in december 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie