Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geef uw PC de kracht van de 1,1ghz AMD Athlon-processor

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GEEF UW PC DE KRACHT VAN DE 1,1GHZ AMD ATHLON-PROCESSOR

Meer dan 10 PC-fabrikanten over de gehele wereld hebben plannen systemen uit te brengen met de 1,1GHz AMD Athlon-processor, waaronder Compaq, Fujitsu Siemens Computers, Gateway, HP en IBM

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 11 september 2000 - AMD maakt bekend dat binnenkort PC's met de 1,1GHz (1100MHz) AMD Athlon-processor op de markt zullen komen. Meer dan tien computerfabrikanten over de gehele wereld hebben plannen systemen op basis van deze processor uit te brengen. Dat zijn onder andere Compaq, Fujitsu Siemens Computers, Gateway, Hewlett-Packard, IBM, Boldata, Caliber, DACCO, Everex, Kaltech, Mesh, Micro Express, Mitsuba, SPC, Systemax, Time, U-Tron en Xi. Acht fabrikanten, Gateway, Caliber, Micro Express, Mitsuba, SPC, Time, U-Tron en Xi, zijn al begonnen met het noteren van bestellingen voor deze systemen.

Honderden computerfabrikanten wereldwijd bieden momenteel PC's aan met een AMD Athlon-processor. AMD heeft met de massa-levering van zeer snelle processors zijn positie op de markt verstevigd. Ook krijgt de Socket A-infrastructuur van AMD steeds meer ondersteuning uit de industrie. AMD heeft al meer dan tien moederborden goedgekeurd die Socket A ondersteunen; met meer dan 40 leveranciers wordt nog gewerkt aan de ondersteuning van Socket A-ontwerpen. In het topsegment van de krachtigste processoren, dat zich nu uitstrekt van 800MHz tot 1,1GHz, heeft AMD door volume-leveringen, een superieure architectuur en een agressieve prijsstelling de marktverhoudingen ingrijpend gewijzigd.

De consument en de professionele gebruiker hebben geconstateerd dat zij op alle prijsniveaus een krachtiger PC kunnen kopen als die is uitgerust met een AMD-processor. De hoogste prestaties op het x86-platform worden nog steeds geleverd door AMD Athlon-processoren. De 1,1GHz AMD Athlon is tot 10% krachtiger dan de 1GHz AMD Athlon, zo wijzen gestandaardiseerde tests uit. Hiervan kunnen vooral ontwikkelaars en gebruikers van webtoepassingen, multimedia-software, video-editing- en desktop publishing-programmatuur en veeleisende grafische toepassingen profiteren.

Compaq zal de 1,1GHz AMD Athlon processor toepassen in zijn Compaq Presario 7000-reeks. HP zet de snelste Athlon-processor in voor zijn HP Pavilion-reeks thuiscomputers. Fujitsu Siemens Computers biedt in zijn xpert-Line PC's aan met de nieuwe 1,1GHz Athlon.

AMD Athlon veelvuldig onderscheiden
De AMD Athlon-processor en systemen op basis van deze processor hebben wereldwijd bijna zestig onderscheidingen gewonnen. Een opsomming daarvan is te vinden op AMD's website:
www.amd.com/products/cpg/athlon/awards/athlon.html

De AMD Athlon-processor
De AMD Athlon-processor is een x86-compatibele processor van de zevende-generatie, voorzien van een 'superpipelined, nine-issue superscalar' micro-architectuur, geoptimaliseerd voor hoge klokfrequenties. De AMD Athlon is de eerste processor voor het x86-platform waarin een volledige 'pipelined superscalar floating point'-schakeling en uitgebreide caches zijn ondergebracht. Het cachegedeelte omvat 128kB L1 cache en een programmeerbaar krachtig backside L2 cache. Tevens beschikt de processor over een verbeterde 3DNow!-technologie met 24 extra instructies, die integerberekeningen versneld kan uitvoeren, en die voor een snellere dataverplaatsing bij Internet-streaming en DSP-communicatie zorgt. De 200MHz systeembus van de AMD Athlon is gebaseerd op het Alpha EV6 busprotocol en ondersteunt verschaalbare multiprocessing. De nieuwe AMD Athlon-processors worden vervaardigd volgens het 0,18 micron-procede in AMD's Fab25 te Austin, Texas en in AMD's 0,18 microntechnologie Fab 30 te Dresden, Duitsland.

AMD
AMD is op de wereldmarkt een belangrijk leverancier van IC's en ondersteunende halfgeleiderschakelingen voor personal computers (in stand-alone- en netwerk-configuraties) en voor communicatie-apparatuur. AMD vervaardigt processoren, flash-geheugens en andere geavanceerde IC's in fabrieken in de Verenigde Staten, Europa, Japan en andere Aziatische landen. De onderneming, gesticht in 1969, heeft haar hoofdkantoor in Sunnyvale, Californie (VS). De omzet van AMD in 1999 bedroeg $2,9 miljard.

AMD op Internet
Meer persberichten en informatie over AMD's website: www.amd.com De virtuele perskamer heeft de url:
www.amd.com/news/virtualpress/index.html
Andere persberichten en achtergrondinformatie is te vinden op: www.amd.com/news/news.html

Voorbehoud
Voor mogelijke aan dit bericht te ontlenen toekomstverwachting geldt een normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

Voor de redactie
PBA Benelux, Hanneke van den Ende of Jaap de Wit, tel: (+31) 70 3589378 of email: Hanneke@berg-kleijn.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie