Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-09-2000

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Wapen aangetroffen

UTRECHT Dinsdagmorgen rond een uur zagen surveillerende agenten op de Europalaan een auto rijden waarvan de achterverlichting niet werkte. Uit gegevens van de politie bleek tevens dat de auto niet langer gekeurd was. Daar de agenten aangesproken werden, konden ze op dat moment de automobilist niet meer staande houden. Even later troffen zij de auto geparkeerd op de Europalaan aan. De inzittenden waren inmiddels weggelopen. De agenten doorzochten de openstaande auto en troffen gebruikersspullen, verdovende middelen en een vuurwapen aan. Hierop hebben de agenten even later de inzittenden aangehouden, een 39-jarige man uit Zeist en een 44-jarige man uit Utrecht. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Maandagavond reden agenten in een onopvallende videosurveillance auto over t Goylaan toen zij een automobilist verschillende overtredingen zagen plegen waaronder het rijden door rood licht, te hard rijden en het niet dragen van de autogordel. Op de Archimedeslaan gaven de agenten de 23-jarige automobilist uit Utrecht een stopteken. De bijrijder ging er rennend vandoor. Een korte achtervolging is nog ingezet, maar zonder resultaat. Tijdens de controle van de automobilist en zijn voertuig bleek dat de man geen rijbewijs kon overhandigen. Hierop heeft hij zijn broer gebeld die hem zijn rijbewijs kwam brengen. Het bleek echter dat de automobilist de naam van zijn broer opgaf en het rijbewijs van zijn broer als de zijne wilde overhandigen. Hiervoor is de Utrechter aangehouden en overgebracht naar het bureau waar bleek dat hij reeds viermaal eerder een proces-verbaal had gehad voor het rijden zonder rijbewijs.

Fietsverlichtingscontrole

UTRECHT Maandag in de avonduren heeft de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden bij het Wilhelminapark. In totaal werden 32 fietsers bekeurd voor het rijden zonder voor- of/en achterverlichting. De boete bedraagt minimaal fl. 30,-.

Dronken automobilist

UTRECHT Maandagavond rond negen uur werd de politie gestuurd naar de Nigerdreef waar een automobilist tegen een touringcar was aangereden. Toen de bestuurder, een 38-jarige man uit Utrecht met enige moeite uit zijn voertuig stapte, en zwalkend over straat liep, hebben agenten hem aangehouden. Uit de blaastest bleek dat de man 2.15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Dronken fietser
UTRECHT Maandagochtend omstreeks half acht vond er op de Jutfaseweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De 18-jarige fietser uit Utrecht hield niet rechts en slingerde over de weg waardoor een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Nieuwegein niet voorkomen kon worden. Het bleek dat de fietser gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 1.55. De jongen is met een proces-verbaal van fl.190,- heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie