Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drs. F.A.M. Kerckhaert benoemd tot burgemeester van Hengelo

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hengelo

Drs. F.A.M. Kerckhaert benoemd tot burgemeester van Hengelo Tot onze vreugde is heden het besluit genomen dat de heer drs. F.A.M. Kerckhaert met ingang van 1 oktober 2000 tot burgemeester van Hengelo zal zijn benoemd.

De heer Kerckhaert heeft de leeftijd van 50 jaar. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen. De heer Kerckhaert is sinds 1990 lid van de directieraad van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten VNG. Daarvoor was hij ambtenaar bij enkele overheidsinstellingen. Van 1982 tot 1990 was hij lid van de gemeenteraad van Arnhem, waarvan bijna twee jaar als wethouder.

De heer Kerckhaert is actief binnen het CDA en vervult tevens enkele bestuurlijke nevenfuncties in de gezondheidszorg.

Hengelo staat de komende jaren voor belangrijke opgaven. Zo zullen binnen het Grote Steden Beleid de meerjarenontwikkelingsprogramma's tot uitvoering worden gebracht, waarbij tal van projecten gericht op wijken of doelgroepen op stapel staan. Ook zijn verschillende infrastructurele voorzieningen en plannen in voorbereiding. Belangrijk is ook de taak om binnen het gebied van de Twentse stedenband , samen met de gemeentebesturen van Enschede, Almelo en Borne, de gedachte van de netwerkstad verder vorm en inhoud te geven.

De burgemeester zal de volgende portefeuilles bekleden:
* bestuurszaken,

* voorlichting

* bestuurlijke organisatie

* openbare orde en veiligheid

* grote-stedenbeleid

Daarnaast vervult hij het voorzitterschap van de gemeenteraad, het College van Burgemeester en Wethouders, de raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken, de stuurgroep Integraal Veiligheidsbeleid en de stuurgroep Binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie