Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Triodos Bank en Delta Lloyd introduceren duurzame fondsen

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Triodos Bank en Delta Lloyd introduceren twee nieuwe duurzame fondsen.

Triodos Bank en Delta Lloyd introduceren een nieuw duurzaam aandelenfonds en duurzaam obligatiefonds. Het al bestaande Triodos Meerwaardefonds, dat in duurzame aandelen én obligaties belegt, verandert van naam in Triodos Meerwaarde Mixfonds. Triodos Meerwaardefonds is hiermee het enige duurzame beleggingsfonds in Nederland dat beleggers een keuze biedt tussen drie verschillende beleggingstypen. Het Triodos Meerwaarde Aandelenfonds en het Triodos Meerwaarde Obligatiefonds worden op 12 oktober a.s. genoteerd aan de AEX Effectenbeurs in Amsterdam.

Triodos Meerwaarde Fondsen zijn duurzame beleggingsfondsen. Deze fondsen beleggen wereldwijd in beursgenoteerde ondernemingen die goede financiële resultaten combineren met een boven gemiddelde score op sociaal- en milieugebied. Uitgangspunt bij het beleggingsbeleid is dat naast de factor 'rendement', ook de factoren 'mens' en 'natuur' worden getoetst. Met behulp van bedrijfstak-studies worden bedrijfsvergelijkingen verricht. Hierbij komen alleen de 50% meest sociale en schone bedrijven in aanmerking voor een belegging. Recent onderzoek door Ernst & Young toont aan dat de benadering en criteria van Triodos Meerwaarde Fondsen wat transparantie en consequente toepassing betreft, uniek zijn in Nederland.

TRIODOS INTERNATIONALE INDEX
Beleggen met de criteria van Triodos Meerwaarde Fondsen kan zeker een marktconform rendement opleveren. In opdracht van Triodos Meerwaarde Fondsen heeft Nyfer, het economisch onderzoekinstituut van Universiteit Nijenrode, een nieuwe index voor duurzaam beleggen samengesteld. Deze Triodos Internationale Index laat de waardeontwikkeling zien van alle aandelen die vanaf 1 juli 2000 in aanmerking komen voor een belegging door Triodos Meerwaarde Fondsen. De Triodos Internationale Index blijkt de afgelopen drie jaar het marktgemiddelde van beleggingen in de grootste Amerikaanse en Europese bedrijven ruimschoots te verslaan. Dat komt onder andere doordat in deze index bepaalde sectoren zijn uitgesloten, zoals de olie? en gaswinning, wapenindustrie, tabak en de vliegtuigindustrie. Een aantal andere, zoals technologie en telecom, zijn juist oververtegenwoordigd.

SIRI GROUP OPGERICHT
Tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe Triodos Meerwaarde Fondsen is de oprichting van de SiRi Group bekend gemaakt. SiRi staat voor Sustainable Investment Research International. Deze nieuwe Group is een wereldwijd netwerk van gerenommeerde researchinstellingen die zich hebben gespecialiseerd in het screenen van bedrijven op grond van sociale- en milieucriteria.

Triodos Research is samen met het Amerikaanse KLD (Kinder, Lydenberg & Domini & Co) een van de oprichters van SiRi. Triodos Research kan nu beschikken over een netwerk van ruim 100 researchers die wereldwijd koplopers in sociaal- en milieubeleid selecteren voor belegging door de Triodos Meerwaarde Fondsen. In tegenstelling tot research instellingen die wereldwijd onderzoek verrichten vanuit hun vestigingsland, beschikken aangesloten leden van SiRi over onderzoekers die werken in het land waar het bedrijf is gevestigd. Deze onderzoekers kennen de cultuur van het land. De ervaring leert dat dit leidt tot een hogere kwaliteit van research en bedrijven motiveert tot een beter sociaal- en milieubeleid. Zeist, 11 september 2000
TRIODOS BANK/DELTA LLOYD

Voor meer informatie:
Thomas Steiner
Telefoon 030 693 65 20 (direct) of 06 534 888 13 (mobiel).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie