Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: regio

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 12-09-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Bromfietscontrole
EMMELOORD - Op de Espelerlaan heeft de politie gisteren aan het eind van de middag een korte bromfietscontrole gehouden onder de schoolgaande (of in dit geval uit-schoolgaande) jeugd. In het totaal werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, rijden met te hoge snelheid en rijden op het fietspad.

Controle op inhaalverbod
ENS - In een uurtje tijd zijn gisteren aan het eind van de middag op de Kamperweg 10 bekeuringen uitgedeeld. Deze 10 automobilisten negeerden bewust of onbewust het inhaalverbod dat op de Kamperweg geldt vanaf de Bomenweg tot Ens. De hoogte van de uitgekeerde bekeuringen bedraagt 180,=.

Autobrand
DRONTEN - De brandweer heeft gisteravond moeten uitrukken na de melding van een autobrand. De brand bleek te woeden in een auto aan de Deel; de brandweer heeft het vuur geblust. Wat de oorzaak van de brand is geweest is onduidelijk; de politie stelt een onderzoek in.

Woningbrand>
LELYSTAD - De brandweer in Lelystad heeft gistermiddag bluswerkzaamheden verricht in een woning in de Horst. Het vuur, dat vermoedelijk is ontstaan doordat een kind met een aansteker heeft gespeeld, bleef beperkt tot een slaapkamer aan de achterkant van woning. De bewoonster en haar zoontje, en de buurman die de twee de woning uitgeholpen had, zijn door het personeel van de ambulance onderzocht in verband met ingeademde rook. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De woning liep roet- en waterschade op; de stichting Salvage is ingeseind om de bewoonster te helpen bij de afhandeling.

Aanhoudingen na auto-inbraak
LELYSTAD - Nadat een 19-jarige man uit Utrecht afgelopen nacht aangifte deed van inbraak in zijn auto, die hij achter het station bij de wijk de Schouw geparkeerd had, trof de politie in de Schouw drie mannen aan die voldeden aan het signalement dat de aangever had opgegeven. De drie zijn aangehouden en op aanwijzing van één van hen werd de geluidsbox die uit de auto was gestolen, teruggevonden in de bosjes. De verdachten (16, 23 en 31 uit Lelystad) zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen rondom gestolen bromfiets
ALMERE - Surveillerende agenten zagen gisteravond op de Oldenzaalstraat twee jongens die er wel heel jong uitzagen, zonder helm op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politie renden ze weg, maar konden toch aangehouden worden. De twee (beiden 13 uit Almere) vertelden dat de bromfiets waarop ze reden door twee meisje gestolen was. Een van de meisjes (13 uit Almere) stond tussen de ondertussen toegestroomde omstanders en is aangehouden. Kort daarna kon ook de tweede verdachte (14 uit Almere) aangehouden worden. Alle vier zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie