Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oogstaangifte 2000 ministerie landbouw Belgie

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Middenstand en Landbouw België

12/09/2000

PERSBERICHT

NIET VOEDINGSGEWASSEN OP BRAAK - OOGSTAANGIFTE 2000

De Minister van Landbouw en Middenstand vestigt de aandacht van de producenten van "niet-voedingsgewassen" op braak, steunaanvragers voor de areaalbetaling, op bepaalde beschikkingen die van kracht zijn voor de oogst 2000, in toepassing van de Verordening (EG) nr. 2461/1999.

Leveringen en oogstaangifte


- De landbouwer-producent is verplicht aan de handelaar-medecontractant de totaal geoogste grondstof te leveren.


- De producent dient ook aan het Provinciaal Bureau dat zijn dossier oppervlakteaangifte beheert, de totale hoeveelheid geoogste grondstof alsook de identiteit van de inzamelaar of van de eerste verwerker aan wie de oogst werd geleverd, te melden.

Deze aangifte moet noodzakelijkerwijze gebeuren op het formulier oogstaangifte' dat de betrokken producenten in principe van de Provinciale Bureaus hebben ontvangen. Indien nodig, kunnen de producenten dit formulier eveneens bij de Provinciale Bureaus bekomen.

De oogstaangifte is verplicht voor alle gewassen non-food met contract (koolzaad, olievlas, enz.). Voor de houtgewassen en de meerjarige gewassen waarvoor geen contract nodig is, moet daarentegen geen oogstaangifte worden ingediend (bijvoorbeeld Sylibum marianum).

De volledig ingevulde en ondertekende oogstaangifte moet ten laatste dinsdag 31 oktober 2000 om 17 uur toekomen op het Provinciaal Bureau.

Indien de producent-aanvrager zijn oogstaangifte niet tijdig indient, verliest hij zijn recht op compensatiepremie voor de betrokken braakgelegde percelen alsook voor de eraan verbonden oppervlakten akkerbouwgewassen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie