Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Besluitenlijst GS van 12 september 2000
1. GS hebben de bijdrage aan het Groninger Museum voor 1999
definitief vastgesteld op f 1.074.600,- waarvan f 100.000,- bestemd is voor aankopen en manifestaties.
2. In een brief aan de Staatssecretaris van VROM bieden GS het verslag aan van de besteding van de stads- en dorpsvernieuwingsgelden. Op grond van de Wet op de Stads- en Dorpsvernieuwing dienen GS hier jaarlijks verslag van uit te brengen.
3. GS hebben besloten een subsidie van f 3.500,- te verlenen aan de Milieufederatie Groningen voor de cursus "Water op Steen". De cursus is bedoeld om de kennis en het inzicht te vergroten en om praktisch te oefenen in het samenwerken op het gebied van Integraal Stedelijk Waterbeheer.
4. GS hebben besloten een subsidie van f 2.500,- toe te kennen aan het Natuurmuseum Groningen voor een te houden tentoonstelling over de Nederlandse Waddenkust. De bedoeling van het project is de museumbezoeker te interesseren voor de Nederlandse Waddenkust. 5. GS hebben besloten een subsidieaanvraag van Stichting Kunstgaang Kaampke voor een waarderingssubsidie voor galerieën af te wijzen omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria. 6. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Groninger Archieven voor de uitgave van een geschiedenis van de stad Groningen in de 20e eeuw af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de
subsidiecriteria.
7. GS hebben besloten een subsidie van f 12.500,- te verlenen aan Stichting Danstheater ZAZU voor de productie Zeehondenvrouw. ZAZU richt zich op kinderen en probeert ze via aansprekende thema's in aanraking te brengen met dans. De Voorstellingen worden vooral op scholen gespeeld. Uitgangspunt voor deze voorstelling is een Noors sprookje, "Zeehondenhuid, zielehuid". De première is in januari 2001. ZAZU is een van de weinige gezelschappen die het medium dans inzet in voorstellingen voor kinderen. Het voorziet daarmee, zeker in de noordelijke regio, in een duidelijke behoefte en is daarmee van belang voor het dansklimaat in Groningen. 8. GS hebben besloten een subsidie van f 35.000,- voor de Stichting "Beeld-en-Land "87" voor de organisatie van de manifestatie BeeldenLand01 aan te houden voor het jaar 2001. De subsidie was reeds toegekend voor de manifestatie in het jaar 2000, maar de manifestatie is verplaatst naar 2001. 9. GS hebben op grond van de begroting 2001 besloten het werkvoorzieningsschap De Kanaalstreek voor het begrotingsjaar 2001 onder het preventieve toezicht te plaatsen, vanwege het te laat indienen van de begroting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie