Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw theater in gemeente Goes

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Het nieuwe theater van Goes,

cultureel hart van de Bevelanden

In 1999 heeft de gemeenteraad van Goes besloten tot de realisatie van een nieuw theater. Als locatie is gekozen voor de plek op de Westwal waar tot voor kort drukkerij Oosterbaan & Le Cointre was gevestigd. Bij het plan blijft het stijlvolle, oude pand zoveel mogelijk in tact en wordt een sfeervol onderdeel van een modern, representatief theatergebouw. Niet alleen is er een theater ontworpen, ook is er een herinrichtingsprogramma voor de omgeving; De ingang van het theater komt aan de huidige achterzijde het Bleekveld en dit wordt omgevormd tot een echt uitgaansplein met bloembakken, zitjes en aangepaste gevels. Een parkeergarage maakt de huidige parkeerplaats overbodig en theaterbezoekers kunnen zo bovendien vlakbij de theateringang parkeren. De planning is dat het theater in 2003 wordt opgeleverd.

Het nieuwe theater biedt ruimte voor professionele optredens met theater, cabaret en dans. Maar het zal intensiever gebruikt worden. Er zullen diverse producties van regionale groepen en kunstenaars te zien zijn, er komt een expositieruimte en het theatercafé draait ook zelfstandig. Daarnaast krijgt het theater ook goede voorzieningen voor het ontvangen van symposia en dergelijke.

Eind augustus 2000 is het voorlopig ontwerpplan goedgekeurd door B&W. De grote lijnen van het nieuwe theater zijn daarmee uitgekristaliseerd. Hierbij ziet u de plattegrond van dit voorlopig ontwerp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie