Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Citroën Xsara

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

De nieuwe Citroën Xsara 12-9-00 16:00:00.

Een vernieuwd exterieur, een rijker uitrustingsniveau, moderne motoren en grotere veiligheid karakteriseren de nieuwe Xsara Coupé, Berline en Break, waarvan de productie in september 2000 van start is gegaan.

Aan de voorzijde valt de nieuwe motorkap met drie ribben op, die doorloopt in de grille met een groter uitgevoerd merkembleem - de bekende "double chevrons". De koplampen zijn nu voorzien van helder glas, langwerpig van vorm, en leveren een circa 20% grotere lichtsterkte (bij zowel dim- als grootlicht).

De achterzijde is meer één geheel geworden, met een meer vloeiende overgang van de achterbumper naar de spatschermen. De drukknop voor het openen van de achterklep is vervangen door een geïntegreerde drukplaat. En ook hier zorgen de "double chevrons" voor de herkenning. Bovendien heeft de nieuwe Xsara standaard 15 inch wielen en een bredere spoorbreedte voor en achter.

Comfort en een prettige sfeer waren het uitgangspunt voor het vernieuwde interieur van de Xsara. Nieuwe materialen in de uitvoeringen Exclusive, VTR en VTS en nieuwe bekleding in de uitvoering Prestige onderstrepen het karakter van het gemoderniseerde interieur.. Het gehele ontwerp is gericht op gebruiksgemak: van de goed bereikbare bedieningsorganen tot de nieuwe dashboardinstrumenten die de bestuurder optimaal informeren.

De Xsara beschikt over een uitgebreide veiligheidsuitrusting: ABS en elektronische remkrachtverdeling, die een optimaal remvermogen garanderen, een stijve veiligheidskooi, 4 airbags (bestuurdersairbag, passagiersairbag en 2 zij-airbags) en 2 airbags die als een gordijn voor de zijruiten gaan (als optie) zorgen samen voor een uitstekende bescherming van de inzittenden bij een eventueel ongeval.

Het programma wordt uitgebreid met twee nieuwe motoren: 1.6i 16v (110 pk) en 2.0i 16v (137 pk) ter vervanging van de1.6i en 1.8i 16v motoren.

De nieuwe Xsara is uitgerust met diverse details die het comfort van de inzittenden vergroten en zorgen voor een nog prettiger ambiance. Dankzij multiplex bedrading profiteert de bestuurder van diverse extra functies (zoals vertraagd dovend dimlicht, aanpassing van het geluidsvolume van de radio aan de snelheid van de auto en een waarschuwingssignaal bij snelheidsoverschrijding).

Het aanbod aan opties is uitgebreid met nieuwe audiosystemen met afzonderlijk display, een navigatiesysteem, en elektronische parkeerhulp.

Het Xsara programma omvat voortaan 21 modellen (7 Coupé's, Berlines en Breaks), en valt uiteen in drie hoofdcategorieën: gunstig geprijsde autos (Séduction), autos met een klassieke uitstraling (Prestige en Exclusive), en sportieve autos (VTR en VTS). De rijkere uitrusting compenseert in ruime mate de geringe prijsverhoging: de serie begint bij de Xsara Coupé 1.4i Séduction met een prijs van 32.150,-.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie