Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland schakelt betrokkenen in bij sociaal beleid

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

12-09-2000

Provincie schakelt betrokkenen in bij sociaal beleid

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland steunen de vrijwilligersorganisatie de Arme Kant van Zuid-Holland met 121.900 gulden voor de periode 2000 - 2002. De Arme Kant vervult een centrale rol in het netwerk van circa 40 organisaties die zich inzetten tegen armoede en sociale tweedeling. Dit netwerk vangt signalen op van maatschappelijke knelpunten en vertaalt deze in concrete aanbevelingen die worden doorgespeeld aan de provincie. Ontwikkeling van het sociaal beleid vraagt om inbreng van betrokkenen zelf, aldus gedeputeerde Edit Hallensleben. Leidraad in het GS-programma sociaal beleid is immers het willen werken met mensen die zelf geconfronteerd worden met de gevolgen van maatschappelijke uitsluiting of isolement.

De Arme Kant gaat met behulp van de subsidie onder andere haar netwerkfunctie versterken. Dat betekent dat de verschillende organisaties elkaar gemakkelijker kunnen vinden en dat de kwaliteit van de advisering wordt vergroot. Dat gebeurt onder andere via een projectenbank die ook op internet beschikbaar komt. Verder worden plaatselijke initiatieven, gericht op verbetering van gemeentelijk sociaal beleid, ondersteund. Ook zal de deskundigheid die is opgedaan bij eerdere projecten, gebruikt worden voor nieuwe plannen. Een voorbeeld is het sociaal mentoraat dat mensen met een zwak netwerk wil ondersteunen bij het leggen van hun sociale contacten.

Aandacht voor de situatie van uitkeringsgerechtigden en mensen levend rond het sociaal minimum komt voort uit het extra accent dat GS aan het sociaal beleid geven. De provincie steunde vorig jaar een manifestatie van de Arme Kant, over de problemen waarmee deze mensen kampen. De Arme Kant heeft vervolgens, op verzoek van de provincie, projectvoorstellen gedaan die in de lijn liggen voor het actieprogramma sociaal beleid, getiteld 'ALLEMENSEN, Zuid-Holland sociaal'. Subsidiering van initiatieven vanuit de organisatie van uitkeringsgerechtigden zèlf, past daar goed binnen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie