Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trader.com integreert De Partikulier met ViaVia.nl

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trader.com integreert De Partikulier met ViaVia.nl

Amsterdam, 12 september 2000 - Trader.com, de vooraanstaande wereldwijde uitgever van rubrieksadvertenties, breidt haar activiteiten in Nederland aanzienlijk uit door de overname van De Partikulier.

Trader.com is in Nederland al eigenaar van ViaVia.nl, die zich evenals De Partikulier bezighoudt met de exploitatie van rubrieksadvertenties via kranten en Internet. Met ingang van 26 september zal De Partikulier zijn kranten publiceren onder de naam ViaVia.nl, waardoor de distributie van ViaVia.nl aanzienlijk wordt uitgebreid.

De overname door Trader.com van De Partikulier past volledig in de groeistrategie van beide bedrijven, die voorziet in vergroting van het verspreidingsgebied, versterking van de online-activiteiten en uitbreiding van het dienstenpakket in de richting van het aanbieden van financiële producten.

De Partikulier en ViaVia.nl begonnen hun samenwerking in 1997 met gezamenlijke publicaties op hun websites www.viavia.nl en www.de-partikulier.nl .

ViaVia.nl
Viavia.nl is uitgever van gedrukte en online media en is gespecialiseerd in rubrieksadvertenties. Het bedrijf werd in 1986 opgericht als lokaal blad in Amsterdam. In 1990 werd het verspreidingsgebied uitgebreid naar de rest van Noord-Holland en naar Utrecht. In een later stadium werd een regionale editie voor Den Haag en Zuid-Holland gelanceerd.

In 1996 volgde de overname door de Trader.com Groep en in 1997 ging de Internetsite www.viavia.nl van start. Op dit moment realiseren de twee sites www.viavia.nl en www.viaveiling.nl zeven miljoen pageviews per maand, terwijl het aantal geregistreerde gebruikers 200.000 bedraagt.

De Partikulier
De Partikulier werd in 1987 opgericht en publiceert 120.000 advertenties per maand in vier krantenedities. De gemiddelde oplage bedraagt in totaal 256.000 stuks per maand. De Internetsite www.de-partikulier.nl realiseert 1,5 miljoen pageviews per maand. Het aantal medewerkers bedraagt 53.

Trader.com - "The International Marketplace Around the Corner"

S 278 uitgaven in 18 landen
S Meer dan 7 miljoen lezers per week
S Jaarlijks 14 miljoen advertenties, zowel in druk als on-line
S 59 websites met 90 miljoen pageviews per maand
S Meer dan 4.000 medewerkers, waarvan 1.500 in salesfuncties
S Genoteerd aan de NASDAQ (TRDR) en Premier Marché van de effectenbeurs van Parijs (SICOVAM code 5729) sinds 31 maart 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie