Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA wil Europese hulp richten op armoedebestrijding

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Europese hulp richten op armoedebestrijding.

Brussel, 12 september 2000 Onder dat motto heeft de commissie ontwikkelingssamenwerking van het Europese Parlement vandaag unaniem de voorstellen voor de begroting 2001 goedgekeurd. De voorstellen van begrotingsrapporteur Max van den Berg geven het Parlement de mogelijkheid om op hoofdzaken de uitvoering van ontwikkelingshulp door de Europese Commissie bij te sturen. Zij verschaffen het Parlement een instrument om sectorale doelstellingen op te nemen in de hulp-programma's voor Afrika, Latijns Amerika, Azie en de Mediterrane landen. Voor een effectieve armoedebestrijding zou het EU-beleid zich veel sterker moeten richten op basis-gezondheidszorg en scholing. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie