Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst college B en W gemeente Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 12-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 12 september 2000

College geeft eerste aanzet voor Masterplan Ouderen

Als alles volgens planning verloopt, zal de gemeenteraad van Oosterhout in zijn vergadering van februari 2001 het Masterplan Ouderen vaststellen. In het masterplan wordt aangegeven hoe de komende jaren zal worden ingespeeld op het feit dat het aantal ouderen in Oosterhout aanzienlijk zal toenemen. Daarbij zal niet alleen worden gekeken naar aspecten van (ouderen)zorg, maar ook naar wonen, welzijn en preventie.

Burgemeester en wethouders hebben besloten als uitgangspunt voor het masterplan te nemen het visiedocument "Regionaal gedragen, lokaal veranderd". Dit regionale document is opgesteld door de ambtenaren ouderenbeleid van achttien West-Brabantse gemeenten.

Dat visiedocument dient overigens ook als basis voor de samenwerking op het gebied van ouderenbeleid tussen Oosterhout en Geertruidenberg. Uiterlijk in december van dit jaar moet die samenwerking zijn vormgegeven, vinden b. en w.

Oosterhout verbindt voorwaarden aan afsluiten route door Teteringen

De gemeente Breda mag pas maatregelen tegen doorgaand treffen tegen het doorgaand verkeer door Teteringen, nadat de studie is afgerond hoe de A27 beter kan worden benut door het verkeer tussen Breda en Oosterhout en nadat over de uitvoering daarvan concrete afspraken zijn gemaakt.

Een mededeling van die strekking zullen b. en w. van Oosterhout naar het college van Breda sturen. De mededeling is een reactie op de plannen die Breda heeft met de Oosterhoutseweg door Teteringen. Breda wil door middel van een aantal maatregelen bereiken dat minder doorgaand verkeer gebruik maakt van de route door Teteringen.

De plannen die Breda heeft met de weg door Teteringen zijn het gevolg van het structuurplan Breda Noordoost-Teteringen. Daarin staat aangegeven dat de functie van de Oosterhoutseweg moet veranderen van een regionale doorgaande weg in een weg voor lokale ontsluiting van Teteringen (inclusief de geplande nieuwbouwlocatie). Oosterhout heeft tegen dit structuurplan bezwaar aangetekend, omdat de woningbouwplannen kunnen leiden tot onaanvaardbare situaties op het Oosterhoutse wegennet.

Geen alcoholgebruik op straat in Ganzendonk en omgeving stadhuis

Burgemeester en wethouders hebben besloten de locatie rondom de Ganzendonk en de omgeving van het stadhuis aan het Slotjesveld toe te voegen aan de rij wegen/weggedeelten waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flesjes en blikjes met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Het college reageert daarmee op meldingen van overlast die een groep jongeren veroorzaakt in het gebied Ganzendonk/Hameldonk/Eendendonk - meer bepaald de directe omgeving van de jongerenontmoetingsplaats aan de Ganzendonk en basisschool De Regenboog. Daarnaast is er overlast geconstateerd door jongeren die rondhangen voor het stadhuis. Bij de overlast is drank in het spel. Door het gebied nu aan te wijzen als gebied waar geen drank mag worden genuttigd, kan de politie hiertegen optreden.

Eerder al wezen b. en w. een groot aantal wegen in Oosterhout aan waar een alcoholverbod geldt. Het gaat dan om de wegen in het gebied tussen de centrumtangenten, het parkeerterrein aan de Patrijslaan tussen De Toonzaal en het winkelcentrum, de Lod. Napoleonlaan ter hoogte van dagverblijf Het Heem, de Kruidenlaan ter hoogte van het pand van de GG&GD, de Vondellaan ter hoogte van de kerk, het Lukwelpark en het parkeerterrein bij het Mgr. Frenckencollege en de parkeerterreinen om en nabij de Nazarethkerk.

Bouwvergunning voor aanpassing zijgevel pand Vrachelsedijk

Het college van b. en w. heeft besloten de bouw- en monumentenvergunning te verlenen voor het vernieuwen van de zijgevel van het pand Vrachelsedijk 15, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat. De verbouwing past binnen het bestemmingsplan, het bouwbesluit en de bouwverordening. Ook de gemeentelijke welstandscommissie kan zich in het pand vinden. De gemeentelijke monumentencommissie daarentegen is van mening dat de bouwaanvraag moet worden afgewezen, omdat zij vindt dat gestreefd moet worden naar het terugbrengen van de gevel naar de oorspronkelijke toestand (borstwering met daarboven planken en geen ramen of deuren).
De eigenaar van het pand wil in de zijgevel echter een deur en ramen aanbrengen, waarmee de voorgestelde verbouwing past in het huidige beeld van het pand. B. en w. hebben verder geconstateerd dat het vernieuwen van de gevel een aanmerkelijke verbetering oplevert ten opzichte van de huidige situatie. Dat is belangrijk omdat het pand straks in de nieuwbouwwijk "Centrumgebied Vrachelen" komt te liggen.

Commissaris neemt 30 november profielschets burgemeester in ontvangst

Commissaris van de Koningin mr F. Houben zal donderdag 30 november de profielschets voor de nieuw te benoemen burgemeester van Oosterhout in ontvangst nemen. Dat zal gebeuren tijdens een zogenaamde profielschetsvergadering van de Oosterhoutse gemeenteraad.

De profielschets zal door de gemeenteraad worden vastgesteld in het kader van de herstart van de nieuwe organisatie. Het is de bedoeling dat de raad zich in zijn vergadering van 7 november uitspreekt over besturings- en managementconcept, profielschets burgemeester en secretaris en ambtelijke (top)managementstructuur.

De profielschets is een belangrijk element in de procedure die moet leiden tot benoeming van de "definitieve" opvolger van de onlangs teruggetreden mr W. Ligtvoet.

Verslag Stichting Eeuwwisseling in commissie Algemene Zaken

De commissie Algemene Zaken en Middelen zal zich in haar vergadering van 25 oktober buigen over het verslag van de Stichting Eeuwwisseling. Burgemeester en wethouders antwoorden dat op schriftelijke vragen van de raadsfractie van D66. D66 had de vragen gesteld ter aanvulling op vragen de ze in mei van dit jaar aan het college richtte.

In het antwoord op de nieuwe vragen verwijst het college naar de antwoorden die het een eerder stadium al in de richting van D66 gegeven heeft.

Over het verslag heeft het college zelf ook aanvullende vragen gesteld aan de Stichting Eeuwwisseling. Dat antwoord is inmiddels binnen. B. en w. zullen het betrekken bij de behandeling van het verslag van de stichting.

Oosterhout, 14 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...