Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe fietsverbinding Den Haag-Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

11-09-2000

Nieuwe fietsverbinding
Den Haag-Wassenaar

Woensdag 13 september wordt het nieuwe fietspad tussen Den Haag en Wassenaar officieel geopend. Het nieuwe pad kruist de Landscheidingsweg via een ecoduct. Dit ecoduct biedt padden en duinhagedissen de mogelijkheid hun leefgebied te vergroten. Ook ruiters kunnen ervan gebruik maken.

Het nieuwe pad, onder de naam fietspad 10 terug te vinden in het provinciaal fietspadenplan, omvat naast het ecoduct nog drie fietsbruggen. gelegen in de gemeenten Den Haag en Wassenaar en vormt een verbinding tussen de kernen van beide gemeenten en tussen de landelijke gebieden Groenendaal/Clingendaal en de Waalsdorpervlakte (duingebied) en verder richting Meijendel. Veel aandacht is er in het ontwerp voor verkeersveiligheid. Bij de aanleg van de verbinding hebben de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland nauw samengewerkt. De openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde R. Houtman van de provincie Zuid-Holland, wethouder W.J. Stolte van de gemeente Den Haag en wethouder H.H.M. Klooster van de gemeente Wassenaar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie