Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Panorama-activiteiten Agrarisch Jongeren Kontakt

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

PANORAMA ACTIVITEITEN PER PROVINCIE + VOORSCHILDERACTIES

De provincie Friesland, gemeente Drachten, locatie Kiryatoplein Drachten ontvangt een mystery-guest van hoog niveau. Het doek wordt daar voor het grootste deel beschilderd door Reinoud Bekkema, kunstenaar uit Friesland. Het doek staat visualiseert ondermeer een moderne boerderij (melkveehouderij), de akkerbouw waar onder een oude kaphals ronde boerderij, een dorpje en voetbaljongens in Heerenveenshirtjes en skeelers. Ook is er op het schilderij aandacht voor een skutsje en de meren en de ballonvaart. Het doek staat op een vrachtwagen en wordt rond 11.00 uur 's ochtends 'onthuld'. Dan wordt het de rest van de dag afgeschilderd, waarna de vrachtwagen rond 14.30 uur naar Leeuwarden gaat om daar in Fryslân, lân fan kij per paneel tussen 15.30 en 16.00 uur te worden geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar een nieuw te bouwen Ronald Mc Donalds huis in Leeuwarden.

Ook zieke kinderen worden bij het geheel betrokken. Maandag a.s. gaat een delegatie van het Friese Agrarische Jongeren Kontakt op bezoek bij de kinderen in het Medisch Centrum Leeuwarden om kleurplaten uit te delen. Met de kleurplatenwedstrijd zijn diverse prijzen te winnen.

Voorschilderen vindt plaats in Oldeboorn, Contactpersoon: Jannie Cnossen, tel: 0511 - 40 83 15/06 - 29 39 60 04

De provincie Limburg, gemeente Maastricht, locatie De Griend Op het panorama van de provincie Limburg is te zien het Limburgs landschap met daarin alle Limburgse agrarische activiteiten zoals varkens, koeien, wijn etc. Daarnaast bevindt zich op het terrein een tent van 10 bij 15 met een veehouderijdemonstratie spel, waarbij diverse agrarische zaken zichtbaar worden gemaakt. Ook is er een maquette van de stal van de toekomst met daaromheen een keur aan agrarische producten van basis tot het eindproduct, bijv. kip - ei
-shampoo/advocaat/brood/banket. Onder de genodigden bevinden zich ondermeer de burgemeester van Maastricht en enkele gedeputeerden van de provincie Limburg. Ook zijn er diverse stands met Limburgse streekproducten en worden er diverse lekkernijen waaronder worsten, kipnuggets en appels uitgedeeld.

Perscontact: Jeroen Pouwels, tel: 06 - 533 69 373

De provincie Brabant, gemeente Tilburg, locatie De Heuvel In Tilburg staat op het panorama 'Brabant van Oost naar West' centraal. Vóór het doek vind je ondermeer een wedstrijdmelkoe, een klein parkje met bomen en een houtwal. Ook het overige terrein op de Heuvel is in stijl aangekleed. Een dweilorkest zorgt voor muzikale ondersteuning.

's Nederlands bekendste pantomime-speler vertoeft eveneens rondom de enorme wand, waaraan gedurende de hele dag door ongeveer 10 mensen wordt gewerkt. Van 12.30 tot 12.50 nemen een vijftiental prominenten het werk over en schilderen hun visie op het platteland.

Het doek van Brabant wordt geschonken aan een grote dienstverlenende instantie voor mensen met een verstandelijke handicap, met de naam Timpaan.

Voorschilderen vindt plaats in Manege Den Doolhof, de Kaal Hoefsteeg (bij Sportpark de Laet) in Gemonde

Perscontact: Ingrid Kapteijnse, tel: 073 - 681 25 87 (tel. werk, provinciehuis Brabant, vragen naar Ingrid) of 06 - 519 83 733.

De provincie Utrecht, gemeente Utrecht, locatie Neude Het doek wordt uitgewerkt in de vorm van een striptekening met als titel 'Het geim van melk' Men is in Utrecht nog niet begonnen met voorschilderen (nog niet bekend wanneer wordt begonnen). Daarnaast is er een traptrekkerwedstrijd voor kinderen.

Het doek wordt na afloop geschonken aan het Wilhelminakinderziekenhuis in Utrecht.

perscontact: Jacco Geurts, tel: 033 277 27 13

De provincie Noord en Zuid Holland, Alkmaar, De Platte Stenenbrug Het doek visualiseert de vier jaargetijden in de vorm van vier verschillende landschappen. Rondom het doek diverse activiteiten. Met voorschilderen wordt op 15 september begonnen. Delen paprikas, tomaten, bloemen en bloembollen uit. Men zet ook een aantal machines neer. Het doek wordt (zo is nu het plan) na afloop aangeboden aan een museum. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Perscontact: Peter Kuin, tel: 0228 - 596 60 62 en tussen 12.00 en 12.30 uur: 0228 - 315 844 (werk tel. nr.)

De provincie Zeeland, gemeente Middelburg, locatie Abdijplein Het doek visualiseert een landschap met typisch Zeeuwse karakteristieken zoals windmolens en de waterkering. Bij de uitwerking staat het contact tussen 'land' en 'zee' centraal.

Vanaf 13 september begint het voorschilderen. Locatie nog niet bekend.

Percontacten: Steven Dees, tel: 0113 - 370 200

De provincie Drente, gemeente Emmen, locatie 'bij de grote kerk' Emmen schildert een 3-luik . Het totaal vormt wel één geheel. Het eerste thema is kassenbouw, het tweede veehouderij (met levensechte koeien) en het derde is akkerbouw (met een aardappelrooimachine). Tijdens het evenement worden diverse producten uitgedeeld. Een aanwezig gospelkoor zorgt voor muzikale ondersteuning.

Perscontact: Henk van Rijn, tel. 0599 - 574929

De provincie Flevoland, gemeente Almere, locatie Globeplein, Almere Buiten
In Almere staan de seizoenen centraal. Het voorjaar wordt gesymboliseerd door een in pasteltinten te schilderen bol, de zomer krijgt een felgele en blauwe kleurzetting door het gele graan dat in de zon staat te stralen, het najaar wordt gesymboliseerd door een takje met bladeren en een vallende appel en voor de winter figureren de schapen die het landschap in Flevoland kenmerken.

Perscontacten: Gerie Bakker, tel: 0321 - 380 596.

De provincie Gelderland, gemeente Arnhem, locatie Eusebiuskerk 2 kunstenaars bereiden het doek voor. Er komen marktkramen met ondermeer boerenijs, streekkaasjes, vruchtensappen en eieren. Er komt waarschijnlijk een trekker met een zaaimachine.

Perscontacten: Grytsje Veltman, tel: 026 - 44 26 740

De provincie Overijssel, gemeente Zwolle, locatie 'voor het gemeentehuis'
Op het doek wordt een griekse godin, bekend om haar 'beschermende functie' voor de akkerbouw gevisualiseerd, met daarom heen allerlei producten. Voor het doek staat een aantal fietsen dat het gevisualiseerde landschap infietst. Tijdens het evenement worden Streekproducten: zuivel + spelt uitgedeeld. Tot de genodigden behoort de burgemeester. Het doek komt achteraf waarschijnlijk twee weken in het gemeentehuis te hangen

Perscontacten: Alies Kottelenberg, tel: 0547 - 364 164

Voor meer informatie over Proef het Panorama kunt u eveneens contact opnemen met Lisette Bastiaansen, tel: 070 - 415 05 67. Zij verzorgt de landelijke organisatie van het evenement.

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie