Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsdeelanalyse binnenstad Groningen in discussie

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Stadsdeelanalyse Binnenstad in discussie
13 september 2000
Vorig jaar hebben we met u gediscussieerd over de Stadsvisie. Dat ging toen over de toekomst van de stad als geheel. In het verlengde daarvan willen we de komende tijd met u de toekomstige kansen en bedreigingen van de zeven stadsdelen bespreken.
Allereerst ten aanzien van de Binnenstad. Er is een analyse gemaakt die als basis dient voor een maatschappelijk debat. Daarin zijn vijf discussiethemas onderscheiden: werken en ondernemen, uitgaan, verblijfsklimaat, bereikbaarheid en wonen. Na de discussie, die de komende weken plaatsvindt, presenteert het college van B&W begin 2001 een concept-Stadsdeelvisie Binnenstad. Daarin is uw mening ook waar mogelijk verwerkt. Op die visie (met tal van concrete uitvoerings-projecten) is aansluitend dan inspraak mogelijk. Deze methodiek geldt straks ook voor alle andere stadsdelen: samen goede en concrete plannen maken waar we de komende tien jaar veel profijt van hebben.
Er ligt een folder over de Stadsdeelanalyse Binnenstad op verschillende balies voor u klaar:

* Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC), Kreupelstraat 1
* dienst RO/EZ, Gedempte Zuiderdiep 98

* Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18
Wilt u de brochure met daarin de volledige analyse? U kunt hem aan de balies van het GIC en de dienst RO/EZ kopen à f 2,50. Bewonersorganisaties en diverse andere betrokken instanties krijgen dit boekje automatisch toegestuurd.
Op www.groningen.nl/forum is een speciaal discussieplatform ingericht waar u vanaf nu met elkaar een maand lang van gedachten kan wisselen. Op OOG-TV zijn op 26, 27 en 28 september a.s. een drietal informatieve programmas over de binnenstad te zien met daarin onder meer een optreden van Frank den Hollander en Alina Kiers. Op 10 oktober om 20.00 uur vindt een 'Lagerhuis'-debat plaats in het Frank Mohr Instituut, Radesingel 6 (direct naast de Jozefkerk). Tal van meer of minder bekende ondernemers, bewoners en bezoekers uit de binnenstad geven aan de hand van een aantal prikkelende stellingen nog eens klip en klaar hun mening. Gespreksleider is journalist Rob Mulder. U bent daarbij van harte welkom. De entree is gratis maar vol is vol.
Na 10 oktober worden de verschillende themas verder uitgewerkt. Naar verwachting zal de concept-Stadsdeelvisie Binnenstad begin volgend jaar door het college van B&W worden vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie