Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 11.00 uur
Controle

VEENENDAAL- De politie heeft gistermorgen een snelheidscontrole op de Buurtlaan-Oost gehouden. Tussen half acht en negen uur passeerden 673 voertuigen het controlepunt. Dertig automobilisten en drie brommerbestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/u (auto) en 71 km/u (brommer). Daarnaast schreef de politie acht processen-verbaal uit voor het onnodig signaleren (1 maal), het niet dragen van de gordel (6 maal) en het voeren van mistlichten (1 maal).

Een 42-jarige man uit Ede die bij de snelheidscontrole een bekeuring had gekregen van 180 gulden (75 km/u.), maakte bij het nogmaals passeren van het controlepunt een beledigend gebaar naar de agenten. Dit leverde hem een bekeuring van 500 gulden op.

Aanhouding

VEENENDAAL Agenten zagen vannacht rond twee uur op de Rondweg West een auto rijden waarvan een achterlicht en knipperlicht kapot waren. Bij controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn en was de APK verlopen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Den Haag, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

RHENEN Politieagenten hielden gisteravond rond half acht op de Mw. Van de Waalstraat een 34-jarige inwoner van Achterberg aan omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Toen de agenten een praatje met de man maakten, roken zij een alcohollucht. De Achterberger bleek na een blaastest een alcoholpromillage van 2,30 te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie