Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Tariefsverhoging moet dieselprobleem oplossen'

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Tariefsverhoging moet dieselprobleem oplossen
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

De zelfstandige chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer moeten hun tarieven verhogen. Dat is de enige oplossing voor de huidige problemen als gevolg van de hoge dieselprijs. Dat zegt FNV Zelfstandige Bondgenoten woensdagochtend 13 september in een persbericht.

De problemen van de zogenaamde eigen rijders in het beroepsgoederenvervoer kunnen worden opgelost door aanpassen van de tarieven aan de hogere brandstofkosten.

Dit betekent dat de grote transporteurs meer moeten betalen, en dit vervolgens doorberekenen aan de klant. Voor de consument heeft dit nauwelijks gevolgen.

Dat zegt FNV Zelfstandige Bondgenoten op 13 september in een persbericht. Zelfstandige Bondgenoten is een vereniging die zelfstandigen zonder personeel organiseert, waaronder ook zelfstandige chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer. Zelfstandige Bondgenoten is overigens niet betrokken bij de acties van dit moment.

De organisatie ziet ook een belangrijke taak weggelegd voor de overheid. Die moet orde op zaken stellen in de sector van het beroepsgoederenvervoer, bijvoorbeeld met een keurmerk. Daarbij horen algemene leveringsvoorwaarden met daarin een dieselclausule.

Volgens berekeningen van de bond heeft verhoging van de tarieven nauwelijks gevolgen voor de prijs van de getransporteerde goederen. Als de eigen rijders de complete kostenstijging doorberekenen, stijgt de prijs van een fles Beaujolais Primeur in de winkel met 1 cent. Een pak WC-papier wordt een fractie van een cent duurder.

De geldzorgen die de eigen rijders nu hebben, wil de bond oplossen met een noodmaatregel: de overheid zou tijdelijk de wegenbelasting moeten verlagen of de diesel goedkoper moeten maken, om zo de chauffeurs weer `wat lucht` te geven.

Het originele persbericht: 195.109.190.163/cgi-bin/perssupport/por2_anp.pl?FNV+BONDGENOTEN(Transport: eerst lucht, dan structurele oplossing).

13 september 2000

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie