Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV zet vraagtekens bij uitbreiding vliegveld Lelystad

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

FNV zet vraagtekens bij de uitbreiding van vliegveld Lelystad Regio Midden - (Hanny.Cohen@fvn.nl)

Een van de belangrijkste argumenten die gebruikt worden in de discussie rond de mogelijke uitbreiding van vliegveld Lelystad, is de aantrekkingskracht die dan zou moeten ontstaan op nieuwe bedrijven in de buurt van het vliegveld en daarmee de toename van de werkgelegenheid. Anderzijds wordt er zeer geheimzinnig gedaan over het te verwachten aantal extra arbeidsplaatsen.

De FNV-regio Midden-Nederland/Flevoland stelt dan ook een aantal vragen bij de uitbreiding van het vliegveld, zoals: Wat is het werkelijke aantal arbeidsplaatsen dat door de uitbreiding toe zal nemen? Kunnen er met een investering van die omvang op andere wijze niet net zoveel of meer arbeidsplaatsen gerealiseerd worden? Wat voor consequenties heeft de uitbreiding op de toekomstige ontwikkeling van Flevoland ten aanzien van wonen, werken, recreëren en het milieu? Hoeveel investeringen worden juist niet gedaan in de buurt van een grootschalig vliegveld en hoeveel arbeidsplaatsen worden hierbij niet gerealiseerd?

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/midden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie