Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-09-2000 2e persbericht 13 september 2000

Berichten uit de regio

Waalre: Verdachte in bewaring
De 27-jarige man uit Waalre, die ervan verdacht wordt dat hij zijn 52-jarige vader heeft omgebracht, is woensdag voorgeleid bij justitie in Den Bosch. De man is in bewaring* gegaan. Hij ontkent het feit. De 52-jarige man is zeer waarschijnlijk in de woning aan de Johann Strausslaan om het leven gebracht. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd. Overigens is het rechercheteam terug gebracht naar 4 rechercheurs.


*De inbewaringstelling is een vorm van voorlopige hechtenis die maximaal 10 dagen duurt en die opgelegd wordt door de rechter-commissaris op vordering van de officier van justitie.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 28-jarige motorrijder uit Eindhoven is woensdagmorgen om 8.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Bisschop Bekkerslaan en de Franklin D Rooseveltlaan. Hij kreeg geen vrije doorgang van een 19-jarige automobilist uit Veldhoven die over de Bisschop Bekkerslaan reed en links af sloeg. De motorrijder liep diverse botbreuken op en is naar het Catharinaziekenhuis gebracht.

Helmond: Geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Hermelijnstraat is woensdagmorgen geld weggehaald. Men kwam binnen door aan de achterzijde een raam open te breken. Uit een kast werd fl. 2.000,= meegenomen.

Best: Diefstal bouwmaterialen
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op een bouwterrein aan De Dieze in Best een dompelpomp en twee stroomkasten gestolen. Het bouwterrein waar de spullen stonden was afgesloten met hekken en de stroomkasten en de pomp waren in werking.

Son: Inbraken in bouwcontainers
In de nacht van dinsdag op woensdag is op bedrijventerrein Ekkersrijt aan de straat 4000 in vier bouwcontainers ingebroken. De containers stonden bij een zaak op de meubelboulevard. De sloten van de containers werden kapot gebroken. Uit de containers is elektrisch gereedschap en handgereedschap gestolen.

Heeze: Snelheidcontrole
Op de Geldropseweg binnen de bebouwde kom van Heeze is woensdag tussen 12.15 en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1700 voertuigen, waarvan er 120 te snel reden. De snelste reed 87 km/u. 50 is toegestaan.

Geldrop: Weggenomen handtas terug, verdachte aangehouden Op de Heuvel is woensdag om 15.00 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen dat de man een handtas wegnam uit de fietstas van een 73-jarige Geldropse vrouw. Zijzelf bemerkte het niet. Een onbekend gebleven vrouw pakte de tas van de dief af en gaf hem terug aan het slachtoffer. Omstanders gingen achter de dader aan en pakten hem. Zij droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte was in het bezit van een fiets die vorige week in Eindhoven gestolen is. De politie is op zoek naar getuigen, met name de vrouw die de tas weer afpakte.

Bakel: Gordelcontrole
Op Benthem is woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Van de 86 gecontroleerde voertuigen waren er 11 bestuurders die de gordel niet gebruikten. Zij kregen een bon.

Bakel: Diefstal spaarpotjes
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een woning aan de Emmastraat twee spaarpotjes met ieder ongeveer f. 150,- gestolen. De bewoners vonden woensdagmorgen de voordeur open en zagen dat kasten geopend waren. Er was geen braakschade te bespeuren. De lege spaarpotjes werden in de buurt in een plantsoen teruggevonden. Mogelijk heeft de dief het slot van de voordeur open weten te krijgen.

Veldhoven: Insluiping in woning
Dinsdagmiddag of vroege avond heeft een insluiper kans gezien binnen te sluipen in een woning aan de Rapportstraat in Veldhoven. De bewoonster was thuis en toch wist een insluiper binnen te komen en een portemonnee uit een boodschappentas mee te nemen. In de portemonnee zat ongeveer fl. 80,-.

Veldhoven: Schennispleger
Woensdagmorgen om 7.45 uur is bij een bushalte op de Kempenbaan een 23-jarige vrouw uit Rotterdam lastig gevallen door een nog onbekende man. De man kwam bij de vrouw in de bushalte staan en deed een poging zijn broek te laten zakken. Toen de vrouw haar telefoon pakte om te bellen pakte hij de vrouw vast en belette haar te bellen. Toen er een bus naderde is de vrouw op de rijbaan gaan staan waarop de dader snel vertrok. Het gaat hier om een man van ongeveer 30 jaar oud, 1.75 1.80 meter groot, gezet postuur, bruine korte haren en een rond gezicht. De dader droeg een ecru T-shirt.

Veldhoven: Diefstal uit berging
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een berging van een woning aan de Kemphaan in Veldhoven. De cilinder van het slot werd kapotgebroken. De dader nam uit de berging een Peugeot bromfiets mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie