Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Den Bosch vraagt hulp bij opsporing kinderlokker

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-09-2000 Persbericht district Den Bosch

POLITIE DEN BOSCH VRAAGT PUBLIEK OM HULP ('s-Hertogenbosch) De politie Den Bosch vraagt inwoners alert en behulpzaam te zijn in de opsporing van een man, die kinderen vraagt met hem mee te gaan. In de periode van vrijdag 8 september tot heden zijn drie van deze meldingen binnengekomen vanaf de locaties Copernicuslaan, Edisonstraat en Beatrixpark in 's-Hertogenbosch. In augustus kreeg de politie twee meldingen binnen vanuit de wijk de Hambaken. Tot op heden zijn er voor zover bekend geen strafbare feiten gepleegd. Alhoewel het niet duidelijk is of het hier gaat om een potentiële kinderlokker, hecht de politie Den Bosch er aan om achter de identiteit van de man te komen en roept zij daarbij de hulp van het publiek in.

ð Copernicuslaan, vrijdag 8 september omstreeks 14.00 uur: Op de Copernicuslaan is afgelopen vrijdag een 13-jarig meisje aangesproken door een man in een rode auto met de vraag om met hem mee te gaan. Het meisje ging daarop direct naar huis. De man parkeerde zijn auto bij het winkelcentrum. De man was korte tijd later met zijn auto verdwenen.

ð Edisonstraat, maandag 11 september omstreeks 12.30 uur: Op de Edisonstraat is afgelopen maandag een 9-jarig jongetje aangesproken door een man die hem vroeg of hij hem wilde helpen zoeken naar zijn hondje. Het negenjarig jongetje bleek op school een les te hebben gehad over "vreemde mensen en kinderlokkers"en liep daarop hard weg.

ð Beatrixpark, dinsdag 12 september omstreeks 19.30 uur: In het Beatrixpark zijn een 9-jarig jongetje en een leeftijdsgenootje aangesproken door een man met een rode auto, in de auto zou ook nog een vrouw hebben gezeten. De man vroeg het tweetal mee te gaan om een hondje te gaan kopen. Toen ze dat niet wilden, bood de man hen een geldbedrag aan. De jongetjes renden daarop weg. De identiteit van één van de jongetjes is bij de politie nog niet bekend.

De politie vraagt bewoners attent te zijn en eventuele verdachte omstandigheden en/of kentekens van verdachte voertuigen te melden op telefoonnummer 073 - 6991663. Overigens benadrukt de politie dat niet iedere man in een rode auto een potentiële kinderlokker is.

DAMES OP ROOFTOCHT ('s-Hertogenbosch) Dinsdagmiddag zijn een 23-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats en een 17-jarige Bossche bij V&D aan Achter het Stadhuis betrapt op diefstal van een trui. Uit onderzoek door de politie bleek dat zij behalve bij V&D nog bij zeven winkels op rooftocht waren geweest. De buit bestond uit leren tassen, honkbalpetten, broeken, lingerie, sieraden, een trui en een toilettasje met toiletartikelen. De jongste van het tweetal probeerde in de politie nog wat labels van de kleding weg te moffelen. Op het bureau hulde het tweetal zich in stilzwijgen. Zij werden daarop inverzekeringgesteld. Vanmorgen legden ze een bekentenis af. De gestolen goederen zijn inbeslaggenomen.

CONTROLE DRUGS- EN ALCOHOLGEBRUIK ('s-Hertogenbosch) Dinsdagavond zijn bij controles op drugs- en alcoholgebruik in het centrum van 's-Hertogenbosch zeven mannen en één vrouw betrapt op het gebruik daarvan op de openbare weg. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

ð Barbaraplaats drugsgebruik 4x

ð Peellandstraat drugsgebruik 2x

ð Vliertstraat drugsgebruik 1x

ð Muntelbolwerk 1x

ZESJARIG JONGETJE GEWOND NA NEGEREN ROOD Dinsdagmiddag is een 6-jarig Bosschenaartje op de kruising Gestelseweg / Bilderdijkstraat / Zuiderparkweg in 's-Hertogenbosch gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 28-jarige automobilist uit Rosmalen. De automobilist reed over de Gestelseweg vanuit de richting Provinciehuis, volgens getuigen bij groen licht, het kruispunt Zuiderparkweg / Hildebrandstraat op. Het jongetje liep over de Zuiderparkweg, komende vanuit de P.C. Hooftstraat bij rood licht de kruising met de Gestelseweg op en werd geschept door de auto. Hij is met o.a. een hersenschudding en verwondingen aan zijn been per ambulance overgebracht naar het GZG.

FL. 240,= GULDEN BOETE EN WINKELVERBOD VOOR DIEFSTAL SHAMPOO Dinsdagmiddag is een 35-jarige inwoner uit Vught bij een supermarkt in de Arena in 's-Hertogenbosch betrapt op diefstal van shampoo. Hij kreeg een winkelverbod van een jaar. De politie gaf de man een geldboete van Fl. 240,=.

VALS BANKBILJET ('s-Hertogenbosch) Dinsdagavond heeft een onbekende man bij een tankstation aan de Veemarktweg proberen te betalen met een vals briefje van Fl. 25,=. De pomphouder ontdekte e.e.a., waarna de man er in een zilvergrijze Mercedes vandoor ging.

OPGEVOERDE BROMFIETSEN (Rosmalen) Dinsdagavond reed een 16-jarige Rosmalenaar in zijn "onschuld" op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen met een gangetje van ongeveer 80 km/h een onopvallende politieauto voorbij. De jongen werd staande gehouden en de bromfiets is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Proces-verbaal volgt.


---- Eveneens dinsdagavond reed een 17-jarige Rosmalenaar met een snelheid van ruim 65 km/h over de Tuinstraat in Rosmalen. De onopvallende surveillance kon hem bij de Jeugd Opvang Plek aan de Empelseweg staande houden. Ook zijn bromfiets is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Proces-verbaal volgt.

KORTSLUITING OORZAAK AUTOBRAND (Haarsteeg) Dinsdagavond is op het Zand in Haarsteeg vermoedelijk door kortsluiting brand ontstaan onder de motorkap van een personenauto. De bestuurder wist zijn auto tijdig aan de kant te zetten. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde.

ALCOMOBILISTE ('s-Hertogenbosch) Van dinsdag op woensdag is een 33-jarige automobiliste op de Zandzuigerstraat in haar woonplaats 's-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

BOETE VOLDAAN, NIEUWE BOETE IN AANTOCHT ('s-Hertogenbosch) Van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten op het Gheert van Calcarplein in 's-Hertogenbosch een 47-jarige man rijden. Bij controle bleek dat de auto niet verzekerd en APK-gekeurd was. Verder had de man nog een boete van Fl. 656,= openstaan. De man betaalde deze boete en kan voor de nieuwe overtredingen een nieuwe boete tegemoet zien. Zijn auto is uit het verkeer genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie